News:

No significant change

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - F16_Filur

#1417
Det verkar inte finnas så stort intresse för detta just nu, men om jag fattat det rätt så var TWS förut fel på så sätt att radarn inte scannade, man kunde inte upptäcka nya kontakter förutom dem man hade på MFDÃ,´n. Nu har vi ett kombinerat Scan/TWS mode där radarn visserligen scannar, men där "höjdindikatorn" till höger inte verkar funka längre. Dessutom vet jag inte längre om den finns på riktigt, läste i nån tråd att i verkligheten kunde de inte med N001/N019 avgöra kontaktens höjd i relation till en själv. Tror det var "Octav som skrev det. Men det lilla jag vet om radar är ju att de måste scanna i vissa mönster uppifrån och ner för att sedan börja om, så en sådan höjdindikator är ju helt logisk rent teoretiskt i alla fall. Nån som har några bilder av en påslagen rysk HUD?

Helt uppenbart är ju att de prioriterat simuleringen av komplexitet vad gäller F15 och A10, (kan inte uttala mig om Su-25) men lämnat de övriga ryska därhän till ett minimum. Självklart hade de inte kunnat göra så om de släppt Lock-On med enbart de ryska kärrorna. Hade de fått upp nivån vad gäller BVR på de ryska planen till F15Ã,´s vore det helt ok tycker jag. Det i kombination med doppler notch och realistiskt missiluppförande hade ju spöat vad vi hade i Flanker 2.x rejält. Det var ju ändå den moderna jetsimulatorn som ansågs näst bäst efter F4, och av många även bättre i A-A.
#1418
QuoteThere simply IS no sweep anymore - the scan mode has been removed and replace with a combination of the scan mode and track while scan modes.

Thread
#1420
Du kan även prova www.f16vs.tk samt IRC #f16. Killen som startade den har nog skrivit här ett par gånger som Petter_Gul. Han är dock på FN tjänst i Kongo sen några månader så hemsidan har inte uppdaterats på ett tag. Jag flög en hel del med dem tidigare, både co-op och på dogfightservrar. Det är ett trevligt gäng och några som är väldigt duktiga på att göra svenska "skins" för fiktiva J-varianter (dock finns ju Mustangen nu). Vi använde mest teamspeak2 som comm. Precis innan han stack iväg så var vi på gång med ett mer seriöst/ambitiöst träningsprogram, tidigare har det inte varit så strikt men ändå funkat bra (mycket pga en kärntrupp av rätt duktiga virtuella piloter). "Petter" kan en hel del om flygning irl och jobbar som flygmekaniker så det har helt klart varit en tillgång. Jag har dock velat ha ännu mer av organiserad och reglerad flygning än vi haft och ännu mer fokusering på vissa flygplanstyper. Fanns dock en viss tonvikt på 109:orna och P39. Själv har jag praktiskt taget haft en paus från virtuell flygning det senaste halvåret så jag vet inte exakt hur läget är just nu.

Kontakt för F16 (kallades från början 3:e_divisionen):
petter_gul@hotmail.com
f16_petter@hotmail.com
#1421
Helt andra saker / Replying to Topic 'Gripen DVD?'
February 15, 2004, 16:34:20
Nej, har inte sett den, men är det bara snyggt filmat och inte för mycket korta flashiga klipp så borde väl all film med Gripen vara en höjdare?:)
#1422
Tack för den länken! Verkar vara precis vad man behöver:). Körde bara lite navigering och landningar sist, men det var kul.

TrakDah, du har inte funderat på Mig Alley? Det är en av de sims som fått absolut bäst kritik genom tiderna (bortsett från multiplayer stödet). Dynamisk kampanj och fruktansvärt bra AI. I och för sig som ett mellanting mellan propsims och  moderna jets kanske...


QuoteOriginally posted by ctrl


            :)
Ska försöka få upp en web med allt annat material man har liggandes... tills vidare vill jag påminna om denna tråd:

http://oldsite.simhq.com/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=31;t=002902;p=
#1423
QuoteOriginally posted by ctrl


            Falcon4 originalmanualen innehåller inte mycket som stämmer längre... spana in SP3 manualen istället :D

Den är väl trevlig som broshyr/översikt, men tyckte nog den (sp3 manualen) var i tunnaste laget vad gäller luft-radar och missiler. Särskilt för AIM120. Inte direkt nån solklar steg för steg anvisning. En stor del av poängen med F4 är väl att man vill lära sig systemen hundra? Även om man tycker de är "oergonomiska" och underlägsna våra så är det ju ändå intressant! Det komplexa är lockande, men jag personligen tycker det saknas bra handledning. Finns det inga tredjeparts träningsupdrag/tracks för F4 med tal? Eller kanske inte möjligt?
#1424
Är inte Falcon 4 manualen en aning överreklamerad? Jag tyckte själv den lämnade en hel del utrymme för missförstånd i vissa avsnitt. Tex att steg för steg instruktioner för vissa moment blandades ihop med de tekniska förklaringarna! Även att saker i illustrationer kallades för en sak, medan samma pryl i texten bredvid hade ett annat namn! Förvirrande minst sagt. Sedan SP3 har en hel del moment i tex A-A ändrats och sist jag provade F4 hade ingen riktigt fullständig uppdatering av manualen tillkommit. För att få veta vissa saker var man helt enkelt tvungen att fråga någon med erfarenhet. Sen att de amerikanska systemen i sig själva inte är direkt användarvänliga gör ju inte saken bättre, men det kan man inte skylla på simulatorn. Deras koncept verkar vara att det ska finnas femtioelva olika sätt att åstadkomma samma moment på. Jag skulle själv vilja bli guidad av någon som kan kan F4 nån gång när jag får tid att ta upp den igen.

QuoteKanske är man helt skadad, men är vare sig lomac eller F4 så jävla svårt egentligen? Dra hem till liraren och sitt bredvid 2-3 timmar så blir han nog fast.

Håller helt med, personlig guidning måste vara det bästa.