News:

No significant change

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - JStar

#1
QuoteOriginally posted by Jotte
            FDF är den som lämpar sig bäst att installera på en dedikerad server. Då skulle vi ha många uppdrag att spela. Speciellt nu när man enkelt kan byta ut CP-skak-configen mot en utan, vilket tar 15 sekunder för en normal datoranvändare.

Men eftersom det är din burk är det ju natruligtvis du som avgör. Att spela ofp utan mods i dagsläget är ungefär som att försöka få folk till att spela Falcon 4 v1.08.
Ok, en röst på FDF alltså med tanke på att det finns många uppdrag.

Dessutom skall minnas att det är en sekundärserver vad gäller OFP. Kraven är alltså mindre. :)

/J
#2

Valet mellan JF-18 och F4 är en smakfråga. Båda har styrkor som den andra inte har. Framför allt har de fördelen gentemot LOMAC att de båda en väldigt hög "immersion"-faktor.

/J
#3
Tja min uppfattning är att det beror helt på hur mycket "effort" som den som gjorde uppdratet har lagt. Prylar har i sig själva aldrig gjort ett uppdrag.

Jag ska överväga NOSIG-modden. Vi får se. Den konkurrerar i så fall med SFP och FDF. NOSIG modden har ett övertag i och med att den är standard för NOSIG. Men å andra sidan lider den av att det finns få uppdrag till den.

/J
#4

Tack för grattandet förresten. :)

/J
#5
Tja, för det första så har jag inte serven hemma i den egna lägenheten utan den sitter i en annan lägenhet på en 512 kbit lina vilket gör att det tar en djävla tid att föra över 250+ meg.

Det är också några extra handgrepp för att få det att köra på en linux-burk.

Sedan är det trasslet med att hålla skiten uppdaterad. Kommer det några förändringar så måste jag köra hela proceduren igen.

Sedan litar jag inte på stabiliteten när installationen inte längre är "ren" utan det kommer en massa mods. Målet är att datorn skall stå och puttra för sig själv utan att den går ned i tid och otid. Den har klarat sig väldigt bra hittils och jag är en anhängare av principen "If it works, don't f*ck with it".

Och vidare är det problem med kompatibilitet. Så fort det är ett uppdrag som kräver mods kommer frågan: "Har alla tankat hem mod X"? Och det brukar allt som oftast komma ett "Näe" någonstans ifrån och sedan är spelkvällen effektivt saboterad. Genom att ha en omoddad installation så garanterar jag att alla kan köra på den med en grundinstallation av OFP (spelet + patch).

Det är en fråga om användarvänlighet. Jag kräks på alla som hurtfriskt och med stoltheten hos en unge som kommer hem med en kloss från träslöjden tycker "Testa mitt uppdrag... du behöver bara ladda hem 43 olika mods på totalt 1.5 gig,,, jag ger dig inga länkar, versionsnummer eller liknande till modsen i fråga utan en luddig beskrivning  typ 'BAS grejorna'... och om jag varit riktigt amitiös så har jag skrivit en readme som vagt beskriver de 256 olika handgreppen du måste göra för att få det att funka... dessutom garanterar jag bara att det kör på en maskin som är en klonad kopia av min egen".

Allt detta har gjort att jag känner mig väldigt anti till mods.  

Men framför allt är jag lat. Om det hade varit så att jag hade mer tid att spela på min egen server så hade jag kanske lagt arbete på den.

/J
#6
Hej hopp!

Min OFP-verksamhet har legat rätt lågt på sistone, speciellt med tanke på att jag under det senaste året (räknat från typ den här veckan) gått från att ha varit ungkarl till en-barns bonuspappa till tvåbarnspappa.

Ville dock meddela att min server fortfarande lever med en tämpligen "ren" OFP installation samt en Teamspeak-server... och om jag i skrivande stund tar en "uptime" på den så visar den...

Quote[root@mickeslinux ofp]# uptime
19:44:22  up 205 days,  3:19,  1 user,  load average: 0.00, 0.06, 0.05

Min TS2 logg visar att servern startades om senaste gången...

Quote-------------- log started at 24-05-04 17:37 -------------
---------------------------------------------------------------
24-05-04 17:37:49,ALL,Info,server,      Server init initialized
24-05-04 17:37:49,ALL,Info,server,      Server version: 2.0.19.40 Linux
24-05-04 17:37:50,ALL,Info,server,      Starting server with port: 8767
24-05-04 17:37:52,ALL,Info,server,      Server init finished
24-05-04 17:37:52,WARNING,Info,server,  TeamSpeak Server daemon activated

Inte så pjåkigt if I do say so myself. :)

Just precis nu har jag lagt upp lite fler uppdrag på den... nämligen hela Flashpoint Resistance-kampanjen som MP Coop.

Ni får gärna tipsa mig om uppdrag att lägga upp på den. Notera dock att jag vid det här laget faktiskt känner mig väldigt anti till att lägga upp mods på servern eftersom det så gott som oundvikligen medför en extra arbetsbörda. Så kravet på uppdragen är INGA MODS. Möjligen kan jag tänka mig lägga upp ett minimalt antal mods typ kgetys Editor Addon... men NoSig-moddarna eller FDF kommer förmodligen aldrig att hamna på servern. Jag vet, jag är en grinig djävel på detta... that's just me.

IP-numret är som vanligt 217.210.1.249 och passwordet är det vanliga. Detta gäller både OFP och Teamspeak. :)

/J
#7

Hihi. LOLigt. :)

/J
#8
QuoteOriginally posted by F16_Filur
Snygga bilder JStar. Den sista du har med en nedmonterad Gripen måste jag också ha missat. Troligen hangaren vid entrén. Däremot såg jag en liknande display på plattan med en Gripen för turn-arond under ett tält. Tufft var också att de hade 27mm kanonen på display på två ställen. Synd inte sammalunda med Viggen.
Japp, det stämmer. Det var flygverksta'ns utställning.
QuoteOriginally posted by F16_Filur
Spenderade dock lite tid i bokstånden och hittade "Saab 37 Viggen - Sett ur en aerodynamikers perspektiv", "Saab Gripen - the nordic myth (förf. Kurt Plummer och Bigvette)", "Första Divisionen" från 1941 samt en fin bok och video om Ljungbyhed.
Kurt Plummer?! Fan ska man aldrig slippa honom. KP har jag sprungit ihop med på rec.aviation.military samt på SimHQ's forum. Värre åsiktsbajsare står inte att finna. På newsgruppen berättade jag lite om svenska bas-systemet och nämnde närskydd och FBJ. Genast började den tomten dissa hela skiten trots att han inte hade en aning om vad han snackade om.

Tråden i fråga

/J