Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - zebra

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Allmänt / Oculus Rifts framtid... Hmmm,,, Bra eller dåligt???
« on: March 26, 2014, 12:08:25 »
Undrar om strategin att tillfredsställa oss spelnördar tar ny riktning???

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/facebook-koper-virtual-reality-bolag_3402686.svd

2
Allmänt / Intressant info om Meteor
« on: March 01, 2014, 18:31:52 »
Jag brukar följa Wiseman och hans visdoms-blogg. I dagarna la han ut info om FVs framtida uppgradering från den 20 år gamla trotjänaren
Amraam, AIM 120B, (som "vi" tydligen har 100 ex av) till Meteor och vad det innebär. Klart läsvärt för den som är intresserad av BVR.

http://wisemanswisdoms.blogspot.se

/z.

3
Allmänt / Lågsniff med Typhoon
« on: February 20, 2014, 12:33:54 »

6
Hej killar,

Arbetet med boken är igång och jag har sååå långt att färdas innan något alster är färdigt för publicering.  Men förarbetet har handlat om att öppna dörrar inom FV, nätverka/skapa kontakter och researcha för kommande kapitel. 

Jag tänkte prova på något som för mig är ett nytt grepp (visserligen är hela idén med att skriva en bok helt nytt för mig) genom att skapa en blogg där jag löpande uppdaterar arbetets fortskridande, saker som jag får berättat för mig, anekdoter och spännande personer och händelser med anknytning till ämnet. Detta är ett sätt för mig att promota arbetet och alstret och samtidigt skapa en länk mellan mig som skrivande och den som kan vara intresserad av att läsa.  Jag hoppas på kommentarer, tips på händelser och andra saker som vår genre av entusiaster brinner för. Ett slags "interaktivt" skrivande mellan skrivare och läsare.

Jag har till dags dato träffat personer som FV-inspektör Micael Bydén, Flygstabschef Anders Persson(name dropping,, jag vet) och ett antal personer som redan har visat sig ha en del intressant att skänka oss entusiaster.

Blogg-designen är under fixande och jag räknar med att inom de närmaste 10 dagarna ha den igång. Sedan är det bara att göra "some catching up" från vårens möten och berättelser.     

Under åren har jag/vi lyckats utveckla våra kontakter med likasinnade utomlands och er support i form av spridande av länken är mycket välkommen, då jag nu vill få ut den på bred front.  Ju fler "följare" desto fler kan bidra till en levande och intressant blogg. Just det,, vill minnas att jag nämnde att boken skrivs på engelska för att nå ut till fler än oss "svennar", därmed en engelskspråkig blogg.  Det finns så många där ute som finner intresse i det svenska flygvapnet, människorna och dess system. 

Hoppas på att se er där.

http://www.aviationforyou.com

/Alessandro


 

7
World of Tanks / WOT för Mac?
« on: April 25, 2013, 23:11:57 »
Hej där,
Någon som vet om WOT finns för Mac?

/z

8
Allmänt / Bokprojektet startar... och jag börjar här.
« on: March 28, 2013, 10:19:13 »
Hej gubbar,

Jag har vid olika tillfällen "hintat" om ett kommande projekt där jag antingen ställt någon frågor eller berättat att jag väntat på svar från flygvapnet.  Efter att ha träffat FV-inspektör Micael Bydén, FV-Stabchef Anders Persson så har jag nu fått grönt ljus att gå vidare och träffa personal inom deras organisation. På torsdag 4/4 ska jag till F17 Blekinge flygflottilj för att träffa kontingent-chefen för den flygstyrka som var över på Red Flag för ett par månader sedan. Därefter vet vi mer vilka som ska intervjuas och hur jag går vidare.       

Mitt projekt handlar om att skriva och publicera en bok om svensk stridspilot av idag och de system som omgärdar denne, samt den taktiska tillämpningen (dvs det som inte är hemligt). Jag vill beskriva det "3-dimensionella schackspelet" där system och människor verkar och motverkar.  Så den större delen av  boken kommer behandla den delen. Eftersom vi har en historia som inte involverar alltför mycket krigande under 1900-talet så är "våra" erfarenheter begränsade,, jag menar om vi jämför oss med andra mera aktiva länder,, inga nämnda inga glömda.  Dock så har vi en spännande period under det kalla kriget, där våra piloter med jämna mellanrum var inbegripna i intressanta aktiviteter som definitivt är värda att återberätta.  Mycket är redan omskrivet, men dock inte ur ett förstapersons-perspektiv där varje spakrörelse, tanke, val av manöver, "varför göra så och inte så", är beskriven. Kort och gott,, det finns mycket att skriva om som härrör skarpa situationer.

Boken kommer i första hand att publiceras på engelska för att på så sätt nå ut till en bredare målgrupp, flyg-entusiaster som oss och som inte får vara med i den "intre kretsen".   Ni vet ju själva hur många likasinnade som finns utanför våra gränser. Faktum är att det mesta som skrivits om det svenska flygvapnet och dess historia har skrivits AV svenska entusiaster PÅ svenska FÖR svenska entusiaster.

Jag är just nu i full färd med att nätverka. Jag har pratat med journalister, författare (Göran Jacobsson, författare av "Fältflygare- från dröm till verklighet"), FV-museet i Linköping och f.d. viggen-piloter och ämnar snart dra igång med djupintervjuer och författande. Jag har tagit kontakt med SAAB (då jag vill ha mer info om Gripen NG), men där går det lite trögare.

Parallellt med detta bedriver jag ett researchande där jag söker info om "allt", vapensystem, LV-system, flygsystem, FV-historia som rör det svenska flygvapnet. Alla personer med en "intressant" historia är av intresse.  Ju mer jag har att välja mellan desto bättre innehåll i boken.

Under arbetets gång ämnar jag starta en blogg där jag löpande kommer att berätta om hur arbete fortlöper. Jag lägger ut foton och korta berättelser om saker som jag fått veta.  Kort och gott,, jag tror det är ett bra sätt att promota boken. Eftersom jag aldrig har bloggat tidigare så måste jag först lära mig hur jag skapar en snygg sida och sedan hur jag underhåller den. Jag har redan skapat en sida/bloggadress, men jag återkommer med den när den är
"up & running".

Om du har tips på sådant som skulle vara av intresse för just dig eller om någon händelse som du känner till, så är jag idel öra.  Har du kontakter inom FV som skulle kunna vara intresserade? Bokens utformning kommer att ta form under det löpande arbetet. Berätta gärna om projektet för andra utanför forumet, vilket jag kommer att göra så snart jag har bloggen igång. Och ge gärna feedback och ta upp diskussionsämnen både här och i den kommande bloggen.  Alla idéer och tankar beaktas positivt. Tack på förhand.

Jag återkommer på denna tråd med mer info. To be continued....

Glad påsk så länge...


/Alessandro "zebra"

Pages: [1] 2 3 ... 10