Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Slammer87th

Pages: [1] 2
1
Helt andra saker / MC-mässa - På två hjul
« on: January 29, 2012, 19:38:10 »
Knallar runt på MC-mässan i götet och vem springer man på om inte Dubbel0zero med sällskap :) Många läckra hojar var det på mässan och suget på en ny tvåhjuling blir inte direkt mindre av sånadär "inspirationsresor"! På kvällen West Side Story på Göteborgsoperan - fascinerande och samtidigt tragiskt med tanke på att den skrevs 1957 och storyn med segregation, gängbråk och meningslöst våld är lika aktuellt som om den var skriven idag  :( 

2
Humor! / JW
« on: August 16, 2010, 22:31:58 »
The story...

the song...

and the hardware...

still have to taste that fuck though  ;D

3
Flygplankort - Media / Inte F4 men F16 :)
« on: August 19, 2009, 20:48:11 »
http://www.luchtvaart.tv/video.php?id=10125

Videofotage from Edwards of a Viper departing during a testflight!

Flyttade denna hit / Horizon

4
Humor! / Norrländsk tragedi
« on: May 06, 2009, 16:24:36 »
Reportage saxat från wighsnews.se

Norrländsk tragedi.

En lappländsk sommarnatt med ljus himmel, absolut vindstilla, med låg strålningsdimma i skogsvackor, över småsjöar och myrar landade jag i ett stort grustag nära Nattavaara by. Året var 1962 och planet en gul Piper PA 18 Super Cub, SE-CTG från AB Carl Engströms Växtskyddsavdelning i Eslöv. Jag var på sprutuppdrag för skogsindustrin i övre Norrland.

Det var halvljust och en av de första dagarna i augusti. Utgrävningen såg från luften ut som ett gråvitt litet landningsstråk, men nattljuset lurade mig grundligt.
En stund efter det planet hade bringats att stanna längst inne i en grusficka med nedförsbacke och jag hoppat ut hörde jag från den övre kanten av hålet en tordönstämma: - Vars in i hellvitt gör du därner i grop din tokjävel ? En bybo hade kommit med bil på vägen bredvid och sett maskinen försvinna ner i grustaget. Jag fick försöka förklara att jag skulle till ett litet stråk i närheten men lurats av halvmörkret.
– Dä ligg int här. Ska hjälp deg upp så kan du start på vägen sen vi tag ner ett par vägskylt, sa den hjälpsamme norrlänningen.
– Du behöv inte va oroli för hä finns ing fjärsman närm än Kiruna o dit tar dä två tim me bil !
Jag blev lite betänksam, för jag hade tidigare en sen kväll olovligen landat på länsväg 90 mellan Junsele och Sollefteå och fått varning av polisen. Man fick helt stänga av vägen nästa morgon för att jag skulle kunna starta. Kvällen innan hade jag landat mellan två bussar med påslagna strålkastare, men det var som skrivet i Norrland året 1962...

Sommaren i Lappland var annars fantastisk med ljusa nätter om man bara hade sluppit att umgås med dessa obeskrivliga mängder av mygg, bromsar och knott som var en ständig plåga på marken , och i luften satt dessa som tjocka lager på vindrutan, kunde endast avlägsnas med bilvax. Vi drog öring i fiskeodlingarna och grillade dem på öppen eld i sjökanten. Då våra landningsplatser var revirvägar mitt inne i skogsmarkerna fanns alltid en sjö med ädelfisk i närheten.

Det medlet vi sprutade ut över naturen från våra plan, en lätt brun vätska något tjockare än vatten, var så verkningsfullt, att om det kom en enda droppe på ett av björkens blad ( det var lövträden vi var ute efter ) så svartnade hela trädet och var helt dött bara efter en kort tidsperiod. Giftet tillhörde fenoxi-ättikssyrorna och var av en liknande typ som amerikanarna senare försökte avlöva Vietnams djungelområden med. Att det också var starkt cancerframkallande visste man inte då !

Där vi gått fram kunde man sedan urskilja svarta gator i vegetationen av samma bredd som flygplanets sprutbommar. Hyggena såg året efter ut nästan som om en kärnvapenstorm hade passerat ! Vi piloter och våra lastare arbetade helt utan varje form av skyddsutrustning, handskar eller ansiktsmasker. Ibland kunde vi under tankning slå över oss ett helt spann hormoslyr så att vi var genomblöta tills kläderna efter någon timme torkat. En jägmästare drack ett glas av vätskan för att visa folk att den inte var farlig! ( Galning ). En gång stod en bil i ett hygge vi sprutade, det lär ha kostat skogsbolaget en helt ny lackering .

Men belöningen för min tvivelaktiga sommarinsats blev hela 16000 sparade syndakronor, vilka räckte att studera för och att leva av från juni 1962 till mars 1963. Först arton år senare fick jag en retroaktiv belöning i form av en svårartad hudtumör och en början till cancer i lymfsystemet. Sambandet kunde enligt mina läkare inte utan vidare bortförklaras !

I samhället Kvikkjokk slutade allmän väg. Där landade jag på en grusväg som löpte in mot samhället och alldeles efter det att den gula kombinerade skol- och postbussen hade passerat. Min grannlaga uppgift från skogsfolket var att ta reda på vart Systembolaget var beläget då en av våra mekaniker råkade fylla år och det skulle firas mitt i vildmarken .. Jag antastade en förbipasserade vilken verkade att vara inföding:
- Hördu vars fan ligg bolage ?
- Finns ing ! Jokkmokk 12 mil !
- Vars köp du då din vargtass ?
- Tsöp int kokar, dumjävel !

När jag senare berättade episoden för en skogsfaktor i arbetslaget skrattade han gott: - Så hä långt opp i Lappland köp vi int så mye te Systeme, vi bränn, annrs skull de bli ett jävla ränn o dä ha vi varken ti ell rå mä ! Int fan ä dä gott all gång, men dä gör sin verkan o dä är ju huvudsak !!!

Efterhand övergick den varma sommaren i förhöst .Nätterna blev svalare, längre, mörkare. Udda och ödsliga platser som Hakkas, Nilivaara, Vittangi och Vuollerim passerade förbi. Så var säsongen slut och på vår väg söderut sådde vi gräsfrö på den nya flygplatsen i Skellefteå, kastade skogsgödning runt Idre och försökte utrota ett vassområde längs en å från Enköping ner mot Mälaren. När vi kom tillbaka till hemmabasen Eslöv väntade några veckor med sprutning av potatis i Skåne och Blekinge, därefter var det dags för vinterkursen på Aeroskolan i Bromma.

Ja säger bara förr i tiden  ;D

5
Humor! / Cool animation
« on: December 05, 2008, 14:54:20 »
Kolla in den här animationen (MS Word dokument) riktigt cool!

http://www.keepandshare.com/doc/view.php?id=949333&da=y


6
Falcon 4.0 / LAN report från BAx & Slammer
« on: November 08, 2008, 18:08:16 »
Hälsningar från två happy pilots på 87th LAN i Danmark! Suveränt F4 lir torsdag till söndag  ;D

Happy hilsen
Bax & Slammer

7
Allmänt / Bildvisningsprogram, tips önskas!
« on: August 26, 2008, 17:00:45 »
Tjena,

Ville bara kolla om det är någon som har tips på enkelt bildvisningsprogram. Jag är ute efter något som kan skapa en "spellista" ungefär som en playlist till MP3-spelarna som bara håller reda på vilka filer som skall ingå och i vilken ordning. Det skall heslt bara spara filnamnen utan någon sökväg så det fungerar även om man kopierar hela katalogen till en annan volym eller ett USB-minne. Det behövs någon form av "ljusbord" så man kan sortera bilderna! Jag är så innerligt trött på alla monsterstora program som antagligen ta me fa.. t.o.m. kan koka kaffe ;)

Behöver jag anvancerad bildbehandling så tar jag photoshop och måste jag ha in en massa animationer och tjafs så kan jag köra med Powerpoint men jag är alltså ute efter något enkelt basic för bildvisning! Allra helst skulle det gå att köra från en exe som kan ligga på USB-minnet så man kan använda det medhavt oxå!

Tacksam om någon har några förslag att kika på!

/slammer

8
http://www.nyteknik.se/nyheter/fordon_motor/bilar/article378077.ece

Obizzz, sånt här vill vi veta från "the mouth of the horse" innnan det står att läsa i tidningen  ;)

Pages: [1] 2