News:

No significant change

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - ThunderBoy

#1
God förmiddag.

Har inte spelat särskilt mycket OPF, men alltid tyckt att det varit rackarns kul. Tankade ner utvärderingsversionen av Armed Assault, demot fungerade inte på min bärbara så jag ville vara säker på att mitt förhandsbokade ex kommer att fungera. Började köra de första övningarna och fastnar pinsamt nog på att jag inte kan få fram rökgranaten för att locak ner helikoptern... Jag ser ju att den finns i Gear-fönstret, men hur i hela friden får jag den tillgänglig?? Jag skojar inte när jag säger att jag satt över en halvtimme igår. Snacka om att känna sig idiotförklarad...

Annars flyter det på riktigt fint och har en skön känlsa. Inte helt överens med tangenterna vad gäller ordergivningen, men det ger sig väl.
#2
Det händer mycket på rF-fronten nu. Massor av banor, mest konverteringar visserligen, släpps i parti och minut och en hel del moddar med förändrar fysik.

00:01 natten till Julafton släpttes PCC. Den innehåller verklighetstrogen fysik baserad på insamlad data, 32 skins till de bilar som deltar i Porsche Supercup (inklusive Alx-bil, dock inte så detlajerad som Obizzz GTR-version ;) ), ny cockpit och nytt ljud.

Som Porsche-fantast så var det här årets julklapp! Helt fantastiskt trevlig att köra, det är bara att tanka hem!

Team GSMF Porsche Carrerar CupTeam GSMF Porsche Carrerar Cup
#3
Allmänt / Fighterstick
February 04, 2005, 13:19:41
Tjena.
En fånig fråga, men eftersom jag inte verkar kunna verifiera det någon annanstans...

Har CH Products Fighterstick twist handle eller förutsätts man använda pedalerna för att sköta rodret?
#4
Bilspel/Bilsimulatorer/Racing / Flatout demo
November 04, 2004, 16:34:33
Så långt från en simulator man kan komma, men OJ vad roligt! Får helt enkelt lägga julklappspengarna på denna rackare i väntan på GTR. Jag kan bara tänka mig vilket röj det kommer att bli i multiplayer...

Hämta hos FZ
#5
Bilspel/Bilsimulatorer/Racing / CH Pedals Pro
September 18, 2004, 23:36:41
Det är ju möjligt att detta äktenskapp inte är  menat att fungera, men nÃ¥gon kanske vet?

Jag har ett par CH Pedlas Pro USB som jag gärna vill använda tillsammans med min MS Sidewinder FOrce Feedback ratt. Det funkar jättebra i Live For Speed, men inte alls i GTR eller RBR. Det verkar som att de två sistnämnde spelen inte vill kännas vid mer än en kontroll, trots att båda är USB-enheter. Verkar ju jättekonstigt och det känns som att jag gör något jättefel...

Jag har både MS Sidewinder drivare 4.0 samt CH:s control manager 3.0 installerade, och nej det går inte att skapa en "virtuell" gemensam enhet med ratten i CHCtrlMan...

Några idéer?

(Jo, jag har korspostat denna fråga i Swedish Sim Racers också)
#6
Tjipp.
Säljer ovanstående för en tusing jämnt. Inköpta med garanti under våren och de är väldigt sparsamt använda. Kan kanske anses vara lite dyrt, men de är i mycket fint skick och garantin finns som sagt.

Finns i Stockholm.
#7
Bilspel/Bilsimulatorer/Racing / rFactor
August 13, 2004, 23:16:55
Det blir en dyr höst.
Rykten gör gällande att det nya ISI projektet rFactor, med en ny motor, faktiskt kommer att släppas under hösten. Det verkar alltså som att GTR får konkurrens. Intressant eftersom GTR ju bygger på en äldre ISI-motor. Spelet designas med modcommunityt i åtanke och man hoppas på moddar (och rena licensieringar antar jag ;). Själva modd-barheten kommer rFactor att ta vara på genom att släppa uppdateringar med nya bilar, banor och spelsätt, såväl moderna som historiska. Ambitiöst... Förläggare verkar bli EA Games vilket verkar lovande vad gäller kontakter med den "riktiga" världen och de licenspengar som skall betalas till organisationer, biltillverkare och dylikt...

Mer info finns såklart på nätet, en bra startpunkt är rFactor.net

Grafiken ser grym ut, jag har numera en ny skrivbordsbild...
#8
Bilspel/Bilsimulatorer/Racing / GPL Demo 2004
August 06, 2004, 14:32:55
Har tankat ner den nu och om jag förstått det hela rätt skall det bara vara att lägga till nya banor/bilar och moddar precis som om det vore hela spelet? Kan man få tag på orginalet någonstans numera?
#9
Bilspel/Bilsimulatorer/Racing / GTR preview
July 21, 2004, 11:38:03
Eftersom jag inte gillar poster som pågår i evighet, kommer här ytterligare en GTR-relaterad. Boomtown, som verkar var den spelsajt som är mest bil-intresserad, har en trevlig förhandstitt på spelet. Det verkar som att demot är en betydligt blekare version av spelet, och det låter ju riktigt smaskigt:

Bommtown tittar närmre på GTR
#10
S2 befinner sig fortfarnde i pre-alpha enligt seanste info, men några i Ocrana Racing fick sig en smygtitt på Boomtown i Danmark (duh!) härom nyss. Verkar mycket lovande!

LFS S2 event
#11
Bilspel/Bilsimulatorer/Racing / GTR
July 07, 2004, 20:31:20
Det verkar som att det händer mycket i Sverige vad gäller bilsimulatorer. Simbin räknas också det som ett svenskt företag även om alla som jobbar där inte befinner sig fysiskt i Sverige. Simbin låg bakom en GT-modifikation till GPL och kommer inom kort med den mycket lovande racing-simulatorn GTR. Ett flertal förtittar finns på nätet och enligt en av de senaste så ligger spelet/simulatorn en månad bort. Det verkar dock som att det finns ett eventuellt distribueringsproblem utanför Europa så det kan vara svårt att sia om när spelet kan finnas i butik.

GTR är enligt en Porschemekaniker jag känner grymt realistiskt. Han har varit på företagskick-offer i Frankrike och rattat några av de bilarna man kan provköra i demon (Fragzones filarkiv) och han var grymt imponerad. Själv har ajg inte riktigt den erfarenheten, men jag kan säga att fartkänslan är imponerande och att det känns nog så realistiskt för mig...

Mer info:
http://www.bhmotorsports.com/GTRhttp://forum.rscnet.org/article.php?a=20 (var tillfälligt nere när jag kollade)
#12
Bilspel/Bilsimulatorer/Racing / Koolers
July 01, 2004, 17:21:56
Kul att det kom ett alldeles eget forum. Planerar att posta järnet... När jag bytt bredbandsleverantör vill säga. Åskovädret pajade mitt ADSL-modem och eftersom det bliev billigare att byta bredbandsleverantör än att köpa ett nytt modem (plus att det kommer att gå 20 ggr så fort) så kommer jag att göra det nu, passar ju extra bra när jag inte är hemma så att säga...

Inser att det är lite off-topic kanske, men det kändes bra att skriva ett första inlägg... ;)
#13
Allmänt / CH Yoke?
May 17, 2004, 13:42:47
Tjipp.
Fundear på att skaffa mig en CH Yoke, har en X45 för tillfället, men en kompis tjatar om att få köpa loss den och jag funderar på att ha den tillsammans med mina CH pedaler och att på så sätt ha samma styrdon även för Live For Speed. Hinner ju inte så mycket flygning längre (rackarns vad en ettåring tar mycket tid för att vara så liten) och känner att jag gärna slipper lite av all extrautrustning (som min ettåring tvingar mig att montera ner då de inte används dagtid, annars drar hon ner dem i golvet).

Synpunkter? Vad är bra eller dåligt?
(Bör kanske påpeka att då jag väl flyger blir det IL2, någon enstaka gång LOMAC)
#14
Hittade ett OPF ex för en hundring häromdagen och spontanshoppade lite. Har ALDRIG spelat det förut, men tittat lite i det här forumet och tycker att det verkar lite skoj.

Frågan blir då: Vad gör jag nu?
Vilken patch? Tre viktigaste moddarna? Vilka webbsidor skall jag hålla reda på?
#15
Allmänt / Drivisar till CH Pedal Pro?
March 27, 2004, 23:29:50
Tjipp.
Jag har sprungit på ett skyltex av CH Pedal Pro USB där det enda som finns är själva pedalerna. Ingen kartong, ingen manual, ingen CD-skiva.
På CH Products webb kan man ladda ner CH Products Control Manager. Innehåller denna även drivrutiner till pedalerna? Om inte, var hittar jag sådana?
Priset är mycket trevligt så det vore schysst om jag kunde hitta programvaran som behövs på nätet...
#16
Allmänt / Pedaler?
March 11, 2004, 12:45:24
Tjipp.
Har en X45 och känner att jag skulle vilja komplettera med ett par pedaler att sköta rodret med. Alternativet att bygga ett par själv finns helt enkelt inte.

Har tittat lite på CH:s USB-pedaler, men det känns lite dyra faktiskt. Finns det billigare alternativ?
#17
Allmänt / X45 profil till IL2?
February 28, 2004, 16:22:28
Ja, när jag ändå är inne på ämnet...

Söker en BRA X45-profil till IL2 FB.

Är det någon som sitter på en schysst till LOMAC så är väl det inte helt ointressant det heller...;)
#18
Allmänt / X45: Dhauzimmer vs Saitek
February 24, 2004, 10:29:28
Tjillevipp.
Jaha, då har man börjat simma då, och grejer har man införskaffat. En Saitek X45 för att vara mer exakt.
Genom att skumma forum både här och där har jag ju förstått att Saitek-drivarna lämnar en del att önska och jag har väl själv upplevt en del märkliga problem med egna profiler som vägra fungera som de skall, divers krascher osv.

Tankade därför hem Dhauzimmer drivarna men misslyckades kapitalt med att installera dem (vilket jag faktiskt inte är van vid).

I samband med det så tänkte jag fråga de som vet mer om fördelar respektive nackdelar med de olika drivarna? Jag kör mest IL2FB men tar en svängom i LOMAC då och då. Det jag är ute efter är väl först och främst stabilitet, men att kunna göra egna profiler på ett schysst sätt har hög prio (och där _känns_ det som att HazardScript vore smidigare).