News:

No significant change

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Dredd

#1
För egen del, för jag håller med.
Bush ger intrycket av att vara en trevlig kille men med ambitionen att bli accepterad.
Ungefär som när lille kalle vill bli accepterad i klassen och slår sönder en ruta i skolan och sedan tittar på dom andra tuffa grabbarna frågandes "är jag inte tuff nu?". :-)

Men, vad jag tänkte sagt var att jag visst stöder Bush i hans ambitioner att störta Saddam, ruska om i Iran, sparka ut ledaren för Nord Korea o.s.v.
Men, och det kanske är det tragiska. Han verkar ha fantastiskt dålig koll på hur han skall ta omgivningen. Där var nog hans far tusen ggr skickligare. Jag tänker lite på ett uttryck som lyder ungefär såhär:
En tjur och hans son står på en kulle och tittar ner på en massa kor, sonen utbrister "vi springer ner och sätter på var sin :-)" nej min son, vi går ner och sätter på allihop.

Min poäng är att Bush misstag var att han ville tvinga fram resultat " och därmed skrämma iväg tänkbara allierade" istället för att försöka behandla sin omgivning "andra länder" med mer respekt. Där tror jag alltihop föll.

Sedan att han dessutom är eller vill framstå som religiös gör ju för oss det bara ännu mer kusligt. Men jag tror inte man skall överdriva det, jag har en känsla av att vi är ovanligt sekulariserade här.

Jag hoppas Kerry vinner, men jag är rädd att jag får fel :(

/Dredd
#2
Hehe förlåt att jag skrattar, men är det sant? "BEQ"
Att Putin sa så.

Jo, jag vet att du har rätt om man jämför med sovjettiden, jag tänkte på utvecklingen sedan det gamla systemet föll, är det inte så att det började illa, allt blev sämre och sämre, men att det nu sedan "Putin" tog över faktiskt har blivit bättre, med mer tillväxt o.s.v.

Sedan var det ju lite min poäng, att dom föredrar totalitära system, för deras erfarenheter säger dom, att det är bättre.

/Dredd
#3
Det kanske mest tragiska är ju att den vanliga Ryssen verkar tycka att allt är jättebra.
Säga vad man vill, så har ju herrn lyckats med att föra en hyfsad ekonomisk tillväxt även om den nu kanske till stor del vilar på det höga olje priset.
Men det går ändå inte att komma ifrån att medel ryssen har det bra mycket bättre nu rent ekonomiskt än på mycket länge, med det i bakhuvudet är det nog lätt att förlåta om Putin stänger alla privata tv kanaler, bångstyriga tidningar o.s.v.  

Rent demokratiskt kan man nog inte annat säga att det är en katastrof, men om alternativet är att ha en ledning som velar hit och dit, och med en rubel som ständigt tappar i värde, och mer och mer arbetslöshet, så får man nog inte bli förvånad om man drar slutsatsen att folket tycker att en totalitär regim är att föredra. När resultatet för folket blir mer jobb och mer pengar i plånboken.

Har dom "vi" tur kanske befolkningen mognar med tiden och börjar ställa mer krav och  att resultatet till slut blir mer demokrati.

Lite fånigt låter det ju när Bush kritiserar Putin för odemokratiska metoder när man med viss rätt kan ifrågasätta hans egna seger till President, och lite lustiga attityd till omvärlden.

Men men har vi tur så vänder det snart och allt blir till det bättre ;-)

/Dredd
#4
Allmänt / Skärmar
September 21, 2004, 01:28:39
Jag har ett litet problem.
Min dröm är att koppla ihop 3 skärmar till min dator så jag kan njuta till fullo av mina flyg simulatorer.

Men jag undrar hur jag skall göra, jag är medveten om att jag kan koppla två till ett grafikkort med t.ex. hjälp av DVI porten? Eller?

Men om jag nu skall ha en tredje skärm så antar jag att jag behövre koppla in ett extra grafikkort på en pci plats, eftersom den tredje skärmen bara skall hantera enklare  typer av grafik som instrumentpanelen exempelvis så behöver ju inte det vara något extremt kort.

Nu underar jag bara, är det så man gör.
Har jag fattat det rätt?

Och dessutom, när jag har två skärmar till ett kort, då måste väl det dra en massa kraft eller prestanda från kortet eller?
Jag menar jag behöver väl förmodligen ett riktigt värsting kort för att driva två skärmar?


/Dredd
#5
Allmänt / Replying to Topic 'Joysticks'
September 20, 2004, 23:03:09
Ok, gott mos.
Då får det bli ch :-)

Tack för alla era posts.

/Dredd
#6
Allmänt / Replying to Topic 'Joysticks'
September 20, 2004, 14:29:34
Ok, låter bra.

Men du skrev "BEQ" att du hade problem när du lämnade win98, jag har XP.
Vet du om dom nyare modellerna kanske funkar bättre nu?
Med XP menar jag.

För jag är väldigt nyfiken på just CH produkter.

/Dredd
#7
Allmänt / Replying to Topic 'Joysticks'
September 20, 2004, 00:16:40
Av allt ni har skrivit verkar det trots allt som Saitek verkar vara bäst.

Men jag har inte sett någon som skrivit något om CH sticksen.

Är det för att CH är kassa, eller att dom helt enkelt inte finns att få tag i?

/Dredd
#8
Allmänt / Replying to Topic 'Joysticks'
September 18, 2004, 23:36:34
Ok, strålande.