News:

No significant change

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Dubble0zero

#1
Allmänt / Re: Sågning av Strv 103
September 29, 2015, 21:53:02
Efter att ha läst det där så känns det lite som att S-vagnens styrkor fanns i teorin men att de kan ha varit svåra att använda i praktiken av lite olika anledningar.
Ingenjören tycker att det är en mycket elegant vagn med många fördelar, men det erfarna pansarbefälet har svårt att se hur fördelarna överväger nackdelarna med tanke på hur den har använts.

Så den stora frågan är väl om ingenjören har missat någon viktig aspekt på krigföring i praktiken eller om de gamla befälen hade svårt att ställa om tänket och använda vagnen som det var tänkt.
Intressant i vilket fall!
:)
#2
Allmänt / Re: Sågning av Strv 103
August 31, 2015, 19:23:35
Det är fullt möjligt att jag har gjort ett tankefel när jag helt enkelt har utgått ifrån att S-vagnen enbart var ämnad för försvarsstrid när den designades. Jag har ingen källa på det, det är bara ett logiskt antagande baserat på just designen.

Att den kom att användas (eller tänkt användas) i en annan roll i vissa områden kanske inte var med i ursprungsplanen när beslut togs om att köpa in den?
Eller tycktes det att den var "tillräckligt" bra i klassisk pansarstrid för att klara det någorlunda, och att man accepterade vissa tillkortakommanden i just de områdena för att det var viktigare att den skulle klara försvarsstriden landvägen via norrland i ren fördröjningsstrid?

Mycket funderingar och jag har inte läst på så speciellt mycket om den, så ren fakta har jag inte mycket, men helt klart intressant ämne.
#3
Allmänt / Re: Sågning av Strv 103
August 27, 2015, 23:06:13
Rent generellt så ska man kanske se 103an som en mobil kanon snarare än en stridsvagn med klassisk innebörd.
Den var ju framtagen för att gräva ner sig och vänta på fi, skjuta och sen backa därifrån, helst innan moteld kommer.
Om man då försöker använda den som en "klassisk stridsvagn" så är det ju inte konstigt om den har några tillkortakommanden.

Det man kunde tycka är ju att Sverige skulle ha haft två vagnar under den tiden, en som gräver ner sig och bildar rejäla men mobila försvarslinjer, och en annan som får ha lite sämre skydd, men som kan utföra pansarstrid av mer klassisk variant i de områden där det behövs,men då satte så klart budgeten stopp...

Jag tycker faktiskt inte att jämförelsen med leoparden är så relevant eftersom att det egentligen är två helt skilda typer av vagnar som inte ska användas på samma sätt.
#4
Nu har jag inte varit här på ett bra tag, men när jag såg denhär annonsen så kom jag att tänka på att det skulle vara helt perfekt för någon här (förutom kanske priset).

http://www.blocket.se/sodermanland/Bjorkviksring__Bjorkvik_46987395.htm?ca=12

Vem blir först med att slå till?  ;)
#5
Humor! / Re: Fartränder i kalsongerna
March 21, 2013, 18:01:26
Jag är mer teoretiker än praktiker, så jag får väl se till att ge någon annan den dumma idén att testa...
Men epic hade det absolut varit! :D
#6
Humor! / Re: Fartränder i kalsongerna
March 20, 2013, 23:59:58
Det intressanta är ju att det bör gå att göra en helikopter och en spread eagle samtidigt...  :P
#7
Helt andra saker / Re: Mackapärer
March 17, 2012, 17:09:57
Hahaha!
En sån måste jag bygga nån gång om jag får välldigt mycket fritid. :D
#8
Helt andra saker / Re: MC-mässa - På två hjul
January 30, 2012, 14:48:26
Hojjar är alltid läckra!
Dock så måste jag säga att mässan kändes mindre än tidigare år på nått sätt, men det tyckte jag förra året också iofs.
Trevlig show också, det var länge sen jag såg stunt och trial på riktigt nu, blir lite mer än att bara kolla filmer.

Vilken hoj jag än provsatt så kändes den inte bättre än den jag har...
Det är ju iofs bra eftersom att jag inte måste tråna efter en ny, men samtidigt nästan lite tråkigt eftersom att jag inte kan tråna efter nån ny...
Men det är ju ett I-landsproblem av hög klass, så jag ska inte klaga. :D

En ny offroadhoj får det bli nån dag när jag får pengar, och när jag får ännu mera pengar och nånstanns att köra så blir det nog en trialhoj också. :)

Angående west side story, är inte det en "modern" version av romeo och julia, eller blandar jag ihop musikalerna nu?
I såfall så vill jag bara dra din slutsats ännu längre och inse att människor och vårat samhälle dessvärre inte har förändrats nämnvärt på flera hundra år, tragiskt, men samtidigt en viktig insikt. 

Edit:
Det går så bra när jag skriver ett inlägg och sen glömmer bort vad jag tänkte skriva ifrån början. Det var trevligt att springa på lite känt folk, jag träffade Vanheden några minuter efter att jag och slammer hade pratat. Kul att träffa er båda, det har ju inte blivit så ofta nu för tiden för min del. =)