NOrdic SImulator Group

Huvud => Om Nordic Simulator Group => Aktiviteter / LAN => Topic started by: Horizon on June 13, 2002, 00:37:18

Title: Börja kriga - Vi förlorar snart!
Post by: Horizon on June 13, 2002, 00:37:18
Vill bara påminna er andra om att DPRK snart har avancerat ända ner till Pusan om vi inte ser upp och sätter stopp för dem!

Jag har precis flugit två missions och de gick väldigt bra. Hoppas att det påverkar våra egna trupper positivt så att vi tar tillbaka lite av den mark vi har förlorat hittills.

Uppdrag 1:
Lastade mitt och min wingmans plan fulla med CBU-87'or (8 stycken var) + 4 stycken AIM-120 var, och gav mig av österut från den där basen i mitten (:) ).

Siktade in mig på en stor kolonn (Infanteri bataljon) halvvägs bort mot östkusten. Den bestod till största delen av AK-47, AT-3 och några SA-7. Efter ett hejdlöst CCIP-bombande (jag sa till min wingman att "go cover" så han rensade effektivt bort allt flyg som närmade sig) räknade jag in 13 AG-kills!

Min wingman sköt ner 2 stycken MIG-21'or, men precis när han skulle återvända till mig hamnade han "defensive" och ropade på mig! Jag släppte uppmärksamheten från kolonnen och gav järnet för att rädda honom.

På 10 miles avstånd räknade jag in 4 stycken MIG-21'or som jagade honom! Jag siktade in mig på deras avgasstrimmor och låste genast på en. AWACS gav tillstånd och jag avfyrade en Slammer. Träff! One down, three to go...

Ny radarlåsning och avfyrning... "Have you lost it!?" skrek någon i lurarna - Jäklar, jag skjuter KNAS igen, tänkte jag och kastade om radarlåsningen på första bästa kontakt. Puh! 120'an svängde tvärt och träffade en 21'a som den skulle... Tur att den inte hann gå "pitbull"! Two down - two to go...

Nu närmade de två sista MIGarna med hög hastighet och jag märkte att min A-A radar hade tagit semester! Något hade pajat med den (men jag misstänker en bugg i SP3).

Faen också, hjärnan gick på högvarv medan jag såg en 21'a skjuta en Apex eller en Atoll (?) efter min wingman. Jag bestämde mig för att skjuta MAD DOG och siktade in mig på den första MIG'en...

Skott - Träff!

Kraftig gir och en ny MAD DOG - Träff!

Helt otroligt... Första gången jag skjuter i MAD DOG mode och båda missilerna träffar kanonbra! :D

Jag tänker ropa efter min wingman att han skall rejoina, men finner hans "ordermeny" skuggad. En titt åt sidan och jag ser honom hängandes i skärmen några miles bort... :-(

Skickar SAR-helo till honom. Återvänder hem eftersom soppan och alla vapen är slut.

Summa: 6 nedskjutna MIG 21 och 13 A-G kills!

Uppdrag 2:
Denna gången tänkte jag slå rakt norrut mot en flygraka som ligger norr om den basen jag mest flyger från (den där i mitten ni vet... :p ).

Jag lastade mig och min wingman med 4 AIM-120, 6 AGM-65B, 2 CBU-87 och 3 BLU-107. MUMMA!

Runt flygrakan som vi skulle anfalla vaktade 2 infanteribataljoner med SA-7'or, AK-47'or och lite annat smått och gott.

Under inflygningen mot målet ser jag hur marken fullkomligt exploderar av eldgivning och explosioner! Någon annan har tydligen precis som jag tyckt att detta var ett bra mål. Jag tycker mig skymta ett par Warthogs som strafar friskt med kanonerna!

Jag säger till min wingman att "go cover" och han lyder snällt. Jag slår över till CBU-87'or och loftar in dem i ett enda pass. Eftersom jag satte BA till 2000 fot hinner de spridas fint och jag ser många explosioner på marken när jag väjer undan samtidigt som jag kastar facklor för fullt!

Jag gör en lång cirkel och går in för ett nytt pass över fienden, denna gång med Mavericks. Med farten runt 250 knop och på en höjd av 5000 fot hinner jag få iväg alla sex missiler i ett enda pass! Jag registrerar 5 av 6 träffar!

Runt igen för ett sista pass och nu kallar jag ner min wingman från höjden och ger honom order att attackera mitt mål > start-/landningsbanan. Han lyder snällt och jag hör 6 stycken "Rifle!" (!) (undrar varför han inte ville använda BLU's??).

Hur som helst, hans missiler träffar och ställer till med stor skada, samtidigt som jag blåser in över banan med full EBK och på 1000 fots höjd! Jag släpper mina 3 BLU's och de träffar jättebra (tycker jag iaf). Hela tiden under passeringen över banan släpper jag flares för fulla muggar!

En snabb blick bakåt och jag ser den välbekanta strimman av en SA-7 på väg upp efter mig! Mera flares och fortfarande full EBK. Jag går rakt upp i vertikalen och lyckas skaka av mig SA-7'an! Puh! (Det var nog första gången jag lyckades med det... :D ).

Jag vänder hemåt och märker att jag blivit träffad av några kulor från marken. Master Caution lyser och jag checkar skador. Avionics - Overheat + lite annat trevligt lyser för fullt, men det är inte jobbigare än att jag kan ta mig hem och slänga planet bakom en hangar (landningsstället vägrade vara med) ... :D

SUMMA: 11 A-G kills (mest SA-7, AT-3 och AK-47) + ett gäng fina träffar i banan som blir reducerad ordentligt!

Tack för mig, det var trevligt att ni lyssnade... :)
Title:
Post by: Horizon on June 13, 2002, 10:52:57
Jag går in igen. Här skall köttas marktrupper! :)
Title:
Post by: KeyCat on June 13, 2002, 11:08:19
Nice debrief! Kan tyvärr inte assistera dig förrän till helgen på grund av jobb...

Ett förslag till någon admin:

Finns det möjlighet att ha en låst tråd överst i F4 (eller on-line) forumet med information om IP nummer till F4 och TS servern, länkar till vad som behövs laddas ner, inställningar, procedurer etc. Typ en FAQ för de som är osäkra på vad som behövs för att joina... Hade kanske underlättat för många? Vad tror ni, bra eller dålig idé?

/Christer (a.k.a KeyCat)


Title:
Post by: Horizon on June 13, 2002, 12:18:29
Attans, detta betyder att jag nästan är ensam på servern i flera dagar nu... Med kampanjen inställd på 16 timmar innan det börjar gå katastrofalt dåligt för ROK, betyder det att jag måste bosätta mig vid datorn... :p
Title:
Post by: Horizon on June 13, 2002, 14:50:30
Kom precis ut efter två missions.

Det var två BARCAP's som jag modifierade till BARCAP/INTERDICTION. Lastade med Slammers och CBU-87'or och åkte runt lite och mosade DPRK marktrupper.

Koncentrerade mig på att slå mot östkustens marktrupper eftersom de jobbar hårt på att komma långt ner där. Seoul verkar hålla ett tag till, men det vore inte alls bra om DPRK avancerar nedåt längs med östkusten och sedan gör en kniptång in mot landet. Då kan nog Seoul hälsa hem...

I mitt första mission slog jag mot en DPRK "Special Ops" bataljon med bl.a. en SA-14 (det är första gången jag ser en sådan i en F4-kampanj). Som tur var fann min CBU honom innan han hann skjuta mot mig... :)

Fick sammanlagt 14 A-G kills i det första uppdraget + att jag plockade 3 stycken MIG-21 med Slammers (min wingman tog 3 stycken han också).

Alltså sammanlagt 6 MIG-21 till borta ur kampanjen (tar de aldrig slut, de rackarna!? :p )


I uppdrag två lastade jag likadant och gav mig av lite mer norrut. Marktrupperna som jag såg på kartan måste ha grävt ner sig ordentligt, för när jag kom fram stod de inte att finna.

Jag och min wingman fick inrikta oss på att sudda till så många 21'or som möjligt istället (igen).

Efter lite letande fann vi vad vi sökte och jag fick sammanlagt 4 A-A kills och min wingman fick 3 stycken (21'or allihop såklart). 7 down, 200 to go... :)

Jag sköt återigen 2 Slammers i MadDog mode eftersom min radar lade av efter de två första skotten. Undrar vad det kan bero på? Det är inte så att radarn helt slutar att fungera, men siffrorna som visar mellan vilka höjder radarn scannar (vid "radar brackets") hamnar alltid på "00" båda två. Alltså spelar det ingen roll om jag har 2 fiender klockan 12 på samma höjd och tittar på radarn. De syns inte alls... :-X

Istället får jag sikta på deras avgaser och visuellt skjuta MadDog och sedan se vilket plan den första missilen går mot, innan jag siktar och skjuter den andra.

Lite småjobbigt, men det har funkat hittills mot fiender som inte skjuter radarmissiler mot mig... :)


Till sist - Glöm inte att "there's a WAR going on, guys!". Jag kan inte hålla ut själv, men med lite interferens från er andra, så skall vi nog kunna smiska lite seriös stjärt... :p

Hejdå från Horizonten!
Title:
Post by: Maverix on June 13, 2002, 17:10:22
Sluta "jiddra" börja "trolla".

Maverix
:D
Title:
Post by: Horizon on June 13, 2002, 17:40:14
Hmm... Det där hjälpte inte våra trupper i öst, Mav. :-(

Sluta spamma och börja kötta.

;)
Title:
Post by: Maverix on June 13, 2002, 18:40:18
mm mm mm..... "kött", hello kitchen here I come!

Maverix

PS Avsluta denna tråd annars flippar den ut helt och jag blir den skylldige.

;)
Title:
Post by: Horizon on June 13, 2002, 19:25:34
Avsluta!? Warum? Det finns ju inget som är så roligt som en tråd där man kan få skriva av sig lite...

Däremot... *SKRIIIK*

Vad har hänt med online-servern? Jag var inne nyss och tänkte köra ett mission för att hjälpa till lite mer, men det fanns ingen server där!

HJÄLP, nu har DPRK hackat sig in på vår server också... :p
Title: Server
Post by: Swebeast on June 13, 2002, 20:58:35
Jag letar också efter servern. Förutsatt att den fortfarande är på 130.241.143.118.

Anders
Title:
Post by: SledgeHammer on June 13, 2002, 22:10:36
Jag ska försöka hjälpa till lite nån dag här... om det inte är för sent då :)

Grejjar lite med en keymap och cougarprofil just nu, tar lite tid att få som man vill. Plus att jag just gjorde en F4Patch installer till Saint för hans Korea2005 så att folk slipper klaga på att den skriver över theater.lst =)

Var behövs hjälpen mest Horiz? Mot markmål antar jag...
Title:
Post by: Horizon on June 13, 2002, 23:41:07
Mest mot mål längs med östkusten, i andra hand mot mål strax norr om Seoul (just nu iaf).

Hoppas inte att servern har kraschat, det vore tråkigt om allt jag gjort varit förgäves... :-X
Title:
Post by: Horizon on June 14, 2002, 02:53:54
Vill bara meddela att det inte var något fel på servern förut idag. Det var bara jag som hade provat att köra med den inbyggda brandväggen i Windows XP... :D

Skall aldrig hända igen... ;)

För övrigt så kommer jag precis från två hårda uppdrag på servern. Joinade en F-18 skvadron (heter det så?) och lastade med 10 (!) Slammers och gav mig ut på MIG-jakt.

Efter ett mycket lyckat BARCAP räknade jag och min wingman in 15 A-A kills! (jag fick 9 och han fick 6) ... :D

Andra uppdraget lastade jag med 4 stycken AGM-65 BERTIL och gav mig på en mekaniserad bataljon någonstans i mitten av landet. Plockade 3 stycken T-80 och en BTR-80 ut ur kampanjen + att jag fick mig 4 stycken MIG-21/23...

F-18 var väldigt skön att flyga, men tog inte särskilt mycket A-G ordnance. Där är Vipern att föredra helt klart!

Tack för mig, dags att göra ett seriöst försök att komma i säng... :p
Title:
Post by: Horizon on June 14, 2002, 02:57:26
Sledge:>> Om du går in och jobbar lite i kampanjen kan du väl köra en sväng om Seoul. Jag tror att de behöver lite hjälp där uppe...

Jag har märkt att med mina framgångar så har det gått bättre för ROK's marktrupper längs med östkusten, så mina missions kommer i fortsättningen att ske över Seoul.

Över och ut... *Försöker på kudden igen...* :)
Title:
Post by: SledgeHammer on June 14, 2002, 09:00:42
OK, ska försöka ta mig en svängom runt Seoul ikväll då.
Title:
Post by: Horizon on June 14, 2002, 16:13:36
Ville bara säga att all hjälp som kan frambringas behövs runt Seoul just nu. DPRK har tagit Seoul Airbase (men vi har å andra sidan bombat skiten ur den för en timme sedan :D ), och de avancerar nedåt hela tiden.

Det är mycket flyg i luften och man har inte mycket tid på sig för förberedelser innan man är mitt i smeten!

Har man inte SA i världsklass kan jag lova att man blir förvirrad av allt som piper och skjuter på en... :)

Tack till KeyCat, Phlerp, Fluff och Baloo, som gick in idag och mosade till motståndarna ordentligt!
Title:
Post by: KeyCat on June 14, 2002, 18:00:02
Ja lyfter man från Osan är det inte många sekunder till action. Tänkte ta ett uppdrag till lite senare ikväll men det ser onekligen tufft ut för US och dess allierade....

Ett förslag är att när ni är i luften (dvs flyger eller taxar) så lägg er på kanal 1-3 och när ni åter är i GUI hoppa tillbaks till default kanalen i TeamSpeak. På detta sätt är det enkelt att se om någon flyger direkt när man joinar TS servern och de andra kan prata på default kanalen utan att störa de som flyger.

Under fliken "keybindnings" är det enkelt att mappa tangenter så att man kan byta kanal inifrån F4. Följande tangenter är default lediga i SP3 och lämpar sig bra som kanalväljare...

 Num / = Förslagsvis kanal 1
 Num * = Förslagsvis kanal 2
 Num Enter = Förslagsvis default kanalen

Fler tangenter går att frigöra men kräver att man editerar keystrokes.key lite.

/Christer (a.k.a KeyCat)

Title:
Post by: SledgeHammer on June 15, 2002, 02:05:43
Sådär, området straxt norr om Pohan (östkusten) är lite mindre befolkat... =)

ctrl, KeyCat mfl var inne och jag tyckte det lät som om de svängde lite runt Seoul.
Title:
Post by: Horizon on June 15, 2002, 10:45:22
Underbart! Det borde bromsa DPRK lite... :)

Får se om jag inte kan ta mig en liten tur på servern idag också, så att vi inte tappar initiativet helt.

Men först är det Danmark-England på SVT2! :D
Title:
Post by: KeyCat on June 15, 2002, 11:45:14
Jupp, efter ctrl's snabbinställningskurs på CBU-52:or (och lite annat nytt i cockpiten) så var vi ganska giftiga igår.

Tyvärr upplevde jag emellanåt 3-20 sekunders pauser i spelet och när pauserna är över speedar det upp i x2 eller x4 hastighet (troligtvis för att synka). Provade med flera olika anslutnings hastigheter (128, 256 och 490 Kb) men det verkar inte vara problemet?

Vet inte om det var taskiga förhållande på trafik söderut igår? Ping mot servern indikerade 0% PL och genomsnitt på 36 ms vilket inte är speciellt dåligt. Kanske ligger i min burk/ände? När vi flög på Maverix server tidigare upplevde jag inte dessa pauser?

En annan konstighet som både jag och Plerph (tror det var han) upplevt är att eget plan exploderat i luften utan anledning? Någon som antecknar och vidarebefodrar till F4UT? ctrl, Maverix?

Tittar eventuellt in en runda på servern senare.

/Christer (a.k.a KeyCat)


Title:
Post by: SledgeHammer on June 15, 2002, 12:39:06
Gangneung blev av med en hel del ovan jord och fick några hål i banan för en stund sedan. Sen så saknas det väl en 100 markmål i triangeln Gangneung-Chungju-Pohan. Det verkade vara nåt på G vid Chungju-Yecheon så jag tittade förbi där =)

Sen bytte jag bort lite Mavericks för A-10 killarna på Osan. De skjuter så taskigt med såna så de fick ta lite CBUs istället.

Kikar in lite senare i eftermiddag och röjer upp lite till. Pohang-Pusan är inte hotat längre iaf.

Just ja, jag kör på singel ISDN och -bandwidth 42. Då får det plats både TeamSpeak och lite slösurfande från "Chefen"...:p
Title:
Post by: Horizon on June 15, 2002, 16:07:49
Fint att du kom in och hjälpte till, Sledge! Bra idé att byta bort AGM-65'or för Vårtsvinen. Om ni vill kan ni ju försöka modifiera de BARCAPS ni kommer åt enligt texten i följande artikel: http://www.f4community.com/page.php?SEITE=articles/barcaps.inc
Title:
Post by: Dewe on June 15, 2002, 16:49:27
Tjena,

Börjar bli redo för lite online-action... Vad krävs för att kunna hjälpa till med kampanjen? Någon speciell setup/config av F4? Var hittar jag teamspeak?

/Dewe
Title:
Post by: SledgeHammer on June 15, 2002, 17:00:54
TeamSpeak: http://www.teamspeak.net/ samt info om server http://straight-pipes.org/nosig/read.php?TID=501

Falcon server: http://straight-pipes.org/nosig/read.php?TID=494

Och inställningar: http://straight-pipes.org/nosig/read.php?TID=488&page=2

Du behövs för DPRK har fått härja ett tag. Det ser rött ut =)
Title:
Post by: Dewe on June 15, 2002, 17:29:59
Tack o bock.

Verkligheten gör sig påmind och lördagskvällen spenderas på annat, men jag gör ett försök imorgon istället...

/Dewe
Title:
Post by: Horizon on June 17, 2002, 12:57:54
Till ctrl och Sledgehammer:>>

Sluta fuska i kampanjen! Det här kriget skall vinnas ÄRLIGT. Ni vet vad jag pratar om era små rackare! :D

(Ska bara prova buggen själv först... ;) :D )

P.s. Säg inget till de andra för då kanske vi har ett helt gäng med fuskare på NOSiG snart... :)
Title:
Post by: Horizon on June 17, 2002, 18:34:30
Jag tyckte väl att det small och exploderade lite väl mycket runt Sledgehammer när han var uppe och flög med mig. :p

Efter ett lyckat uppdrag kom jag tillbaka med 10 A-G kills. Jag hurrade och var glad tills jag såg att Sledge hade fått 124 stycken confirmed A-G kills...

Jäkla bugg... :D

Nu skall jag köra TacEdit och lägga till B-61'or. Man kan ju inte vara sämst... :)
Title:
Post by: SledgeHammer on June 17, 2002, 22:40:10
Nu har vi ju stoppat upp det värsta så nu kan vi ju åka normalt igen och ha lite kul. DTOS:a in lite Hammers på nån oskyldig lite DPRK fjant tycker iaf jag är kul :D
Title:
Post by: SledgeHammer on June 17, 2002, 23:54:49
Woah... de röda har ju störtat fram på östkusten och tagit Pohang. Vi som fightades så för den sidan Horiz.

Men radarstationen du GBUade och jag strödde CBU-87or på har vi tagit tillbaka och den är 100% OK =)
Title:
Post by: Horizon on June 18, 2002, 00:05:35
Attans, Sledge... X-(

Om jag inte hade haft en flickvän som kräver uppmärksamhet denna kväll, så hade jag tagit ett par, tre rundor över östkusten och rensat lite bland norduslingarna!

Linda skall jobba onsdag, torsdag och fredag, så då borde det väl bli lite tid över att kötta DPRK forces... :)
Title:
Post by: SledgeHammer on June 18, 2002, 11:06:43
Jag gillade Pohang... trevligt att svänga ut mot halvön innan landning.

Ons, tors, fre - Check
Title: Ingen kampanj att välja...
Post by: Dewe on June 20, 2002, 16:38:07
Tjena,

Testade att ansluta till servern idag. Anslutningen gick fint, men jag fick inte upp någon kampanj. Helt tomt i rutan. Eftersom jag inte varit online med F4 tidigare så vet jag egentligen inte hur det ska se ut, men utan en kampanj att välja så är det svårt att komma vidare. :-/

Någon som har något tips?

Jag har ingen brandvägg igång, och inga andra program igång förutom teamspeak.

/Dewe
Title:
Post by: Fluff on June 20, 2002, 16:46:22
Ooops,

Var tvungen att ta ner servern lite idag. Skulle egentligen gått snabbt men drog/drar ut lite på tiden. Bör vara uppe igen inom någon timme.


/Fluff (som begår självkritik och lovar att inte göra om det. :P)
Title:
Post by: Dewe on June 20, 2002, 17:00:59
QuoteOriginally posted by Fluff
Var tvungen att ta ner servern lite idag. Skulle egentligen gått snabbt men drog/drar ut lite på tiden. Bör vara uppe igen inom någon timme.

Hehe, där ser man. Jag försöker väl om en stund igen då...

/Dewe
Title:
Post by: Horizon on June 21, 2002, 13:48:09
Fanken Fluff! Så får du inte göra. Jag höll ju på att avlida pga abstinens igår! :D

Din självkritik skall bestå av att endast äta tonfisk i vatten och makaroner i en hel vecka! :-(

;)
Title:
Post by: KeyCat on June 21, 2002, 17:07:53
Vi (Phlerp, ctrl, SH och Baloo) hade ett par mycket trevliga mission under senare delen av kvällen och det bästa av allt var att jag slapp pauserna!

Mindre bra var att Phlerp och jag ovetandes kom lite för nära varandra på väg hem i mörkret i ett av missionen. Hörde först ett par konstiga ljud och sedan lät det som om kåpan till cockpiten åkt av och jag trodde motorn började lägga av så jag fibblade runt i MFD'rna för att hitta fault sidan. Det obehagliga och konstiga ljudet fortsatte och kort därefter bara small det. :p

Passar på att önska alla en trevlig midsommar och mest troligt har jag flygförbud kommande dygn pga för hög alkoholhalt i blodet.

/Christer (a.k.a KeyCat)

Title:
Post by: SledgeHammer on June 22, 2002, 16:11:04
Jepp, ca 22.00 är något av en favorittid =)

Sista uppdraget i torsdags som jag var med och flög, radarstationen och flygbasen. Det var riktigt kul och snyggt!
Title:
Post by: Horizon on June 24, 2002, 22:37:51
Bra gubbar! Jobba på och tryck ner den lede fi ordentligt när jag är upptagen med annat. Jag försöker flyga när jag har en liten stund över, men just nu ser det ganska kokt ut tills efter den 15 juli. :-X