NOrdic SImulator Group

Teknik => Allmänt => Topic started by: Horizon on January 17, 2010, 14:48:05

Title: Ny mobiltelefon, men vilken?
Post by: Horizon on January 17, 2010, 14:48:05
Min SE K810i gav upp på mig idag. Håller på och startar om sig var 15-20 sekund och jag hinner inte ens föra över telefonboken till SIM-kortet innan den slocknar. Mycket irriterande. Är av med 100-150 kontakter och kan inte komma åt eller överföra allt som ligger i telefonen. Mitt sånt där M2-minneskort kan jag ju ta ur, men det passar inte i frugans nya SE-mobil av någon anledning. :(

Så... min gamla trotjänare Nokia 6100 fick dammas av för tredje gången och är nu up and running igen. Den har väl iofs det mest nödvändiga, men ljudet är lite sprucket i högtalaren så jag sitter och kollar genom djungeln av mobiltelefoner på Prisjakt. Det finns ju en jäkla massa mobiler att välja mellan och jag har ingen aning om vad som är bra. Sitter och sorterar på omdömen och har hittat några stycken som är intressanta. Frågan är bara om jag ska satsa på något "häftigare" eller bara en enkel lur?

De krav jag har är:

* Man ska kunna ringa med den (!).
* SMS/MMS (epost inte nödvändigt)
* En bra kalenderfunktion där man t.ex. kan lägga in vänners födelsedagar och få larm på dagen.
* En kamera av godkänt snitt (den i K810i räckte fint, tror det var 3mp och autofocus).
* Jag använder nästan aldrig internet, men en liten browser finns det väl i nästan alla telefoner idag?
* Det ska inte vara touch screen då jag inte gillar flottig skärm. :)
* Inte vikbar för det är fult och den ska inte vara för tjock.
* Den ska kunna spela mp3'or, radio är bra men inte absolut nödvändigt.

Vad kör ni andra för telefoner?

Har man någon användning av att kunna ansluta till t.ex. WLAN? Jag har ju ett trådlöst nätverk här hemma, men vet inte varför jag skulle ansluta mobilen till det? Sitter och kliar mig i huvudet angående detta.
Title: Re: Ny mobiltelefon, men vilken?
Post by: Horizon on January 17, 2010, 15:04:48
En SE W995 kanske? Den har någon musikfunktion också, ser jag. :)
Title: Re: Ny mobiltelefon, men vilken?
Post by: Baztid on January 17, 2010, 15:19:10
Den verkade inte så tokig! Fina betyg och recensioner.
Jag gillar Walkman modellerna men jag fick nickelallergi av min tyvärr pga mittenknappen.
Title: Re: Ny mobiltelefon, men vilken?
Post by: Horizon on January 17, 2010, 19:46:16
Jag lyssnar inte så mkt på musik i mobilen, men jag har en idé om att lyssna på ljudböcker (gillar P3 Dokumentär) när jag går mina promenader. Har en iPod mini för detta ändamål men har aldrig riktigt gillat den. Kanske kan en W995 vara en bättre lösning?
Title: Re: Ny mobiltelefon, men vilken?
Post by: Baztid on January 17, 2010, 19:48:11
Iphone är lösningen and u knows it  ;)
Title: Re: Ny mobiltelefon, men vilken?
Post by: Horizon on January 17, 2010, 19:56:58
Eller kanske en C905? Jag gillade ju att fotografera med min gamla mobil, även om jag sällan förde över bilderna till datorn. Tyckte mest att det var kul att ha en massa bilder som man kunde ta fram ibland och visa folk.
Title: Re: Ny mobiltelefon, men vilken?
Post by: Horizon on January 17, 2010, 19:58:53
Hehe, nä jag vägrar hoppa på iFön-grejen. Har testat hos kompisar men vet inte riktigt vad jag ska med alla funktioner till. Kan den MMS'a nu? I början kunde den ju inte ens det. :)
Title: Re: Ny mobiltelefon, men vilken?
Post by: Baztid on January 17, 2010, 20:19:00
Den kan mms:a nu äntligen. Tror de var i sensommar/höstas den uppgraderingen kom.
Men den har ingen bra kamera så den går ju bort bara därför. Det är något jag saknar från min förra!
Podcaster tycker jag är finfint dock! Man måste ju ha senaste "mammas nya kille" och "happy tree friends"  ;)
Jag ser en del film oxå på den när jag är borta vilket jag inte kan leva utan!

C905 verkar vara en kamera som man kan ringa med  :laugh:
Title: Re: Ny mobiltelefon, men vilken?
Post by: Horizon on January 17, 2010, 20:23:48
Hehe, ja det har du rätt i. Men den verkar vara i stort sett samma sak som min K810i som precis gick sönder, vilket är bra då jag inte behöver lära in så mycket nytt. Man börjar ju bli gammal, haha. :)

Men fan vad dyrt det är att köpa mobilerna utan abonnemang då. Att lägga nästan 3000 spänn på en mobil som håller 2-3 år (om ens det) känns surt. Iofs brukar man ju betala en förhöjd månadsavgift med abonnemang, men jag vet inte om jag vill binda mig... får fundera på det där.
Title: Re: Ny mobiltelefon, men vilken?
Post by: ft on January 17, 2010, 20:45:43
Nokia 5140i har äntligen fått en efterföljare i SE C702. Fuktskyddad, GPS, lite stöttåligare än snittet, gör allt helt OK. Spelar musik och tror nog den kör radio också om man har handsfree i. Börjar dessutom vara någorlunda billig.
Title: Re: Ny mobiltelefon, men vilken?
Post by: Horizon on January 17, 2010, 20:48:45
Ska kolla upp den, tack för tipset ft! Jag gillar fortfarande många saker med Nokia.
Title: Re: Ny mobiltelefon, men vilken?
Post by: griffin on January 17, 2010, 20:49:06
Kör HTC Touch Diamond, via jobbet. Eftersom vi utveklar mot Windows Mobile får vi telefoner med det på. Sen kan man tycka mycket om det operativet.
Skulle nog inte rekommendera den, men det finns efterföljande modeller som HTC gett ut som jag åtminstone skulle kika på. Hero är en av dem. Men eftersom du inte vill ha touch så går ju allt vad HTC är bort.

Själv har jag aldrig riktigt fastnat för SE. Men deras walkmanserie verkar ändå ganska trevlig.
Title: Re: Ny mobiltelefon, men vilken?
Post by: Horizon on January 17, 2010, 20:50:57
Ska se vad HTC har att erbjuda även om jag som du säger helst är utan touch screen. Förutom att skärmen blir solkig tycker jag att man navigerar långsammare i en sån telefon och sms tar ju år och dar att skriva. :)
Title: Re: Ny mobiltelefon, men vilken?
Post by: Phlerp on January 17, 2010, 21:55:13
Finns bara ett alternativ. Sluta använda mobiltelefon och skaffa en iPhone. En iPhone är ingen telefon, den är helt enkelt kort och gott en iPhone. Har man väl provat den kommer man aldig gå tillbaka.

Kom över till den mörka sidan och skåda ljuset. You can't imagine the power of the dark side. I must obey my iPhone....My precious...

Halleluja!
Title: Re: Ny mobiltelefon, men vilken?
Post by: Lupson on January 17, 2010, 23:10:19
Jag har haft en SE W810i i över tre år. Kanontelefon. Gissar att det finns några sentida varianter av den från SE som bör vara fina. Men jag sneglar allt mer på någon form av Andriod-baserad "smartphone", t.ex. HTC Hero eller Sony Ericssons kommande X10. Får se vad det blir.

iPhone... jag har en iPod Touch vilket är ung. samma sak fast utan telefoni och GPS. iPhone ger en rätt bra användarupplevelse (tills man upptäcker att enda sättet att flytta filer är via iTunes, att telefonen inte kan multitaska, att du blir låst till Apples affärsmodell etc.), men jag stör mig allt mer på alla religiöst övertygade Apple/iPhone evangelister/talibaner som är 110% övertygade om att deras lilla pryl är BÄTTRE än skivat bröd.
Title: Re: Ny mobiltelefon, men vilken?
Post by: Horizon on January 17, 2010, 23:12:56
Haha, väl talat Luppe. Det är ungefär så jag känner med iPhone, iPod, Mac-datorer osv. Vad är det egentligen som är så bra med iPhone? Varför är den så mkt bättre på att ringa, sms'a, mms'a, kalender'a och fotografera än andra telefoner? :)

ft: har kikat lite mer på C702 och den verkar ju faktiskt riktigt passande! Är den billig är det ännu bättre.
Title: Re: Ny mobiltelefon, men vilken?
Post by: ft on January 18, 2010, 21:43:53
C702 går för knappa 2000 på prisjakt nu.
Title: Re: Ny mobiltelefon, men vilken?
Post by: Rivvern_ on January 18, 2010, 22:08:15
Köp INTE C702!!! Vi har de på jobbat och samtliga är värdelösa. Hänger sig, stänger av sig m.m. Och är knapparna för små och sitter för tätt. Satsa på någon annan modellserie.
Title: Re: Ny mobiltelefon, men vilken?
Post by: Horizon on January 18, 2010, 22:55:28
Oj, det var ord och inga visor. Alltid bra med lite hands on-erfarenhet. Jakten fortsätter. C905 är fortfarande intressant, men den känns lite stor. Det får inte bli någon tegelsten i fickan.
Title: Re: Ny mobiltelefon, men vilken?
Post by: Phlerp on January 19, 2010, 12:52:35
Ja, Mac/iPhone-ägare kan ofta verka en aningen religiösa och det kan vara rätt jobbigt att argumentera med religösa. Men faktum kvarstår. iPhone ÄR bättre än skivat bröd.

Visst har den en hel del begränsningar som tex att man inte kan ladda upp och ned filer hur som helst, men jag ha aldrig upplevt det som specielt jobbigt, och begränsningarna är nödvändiga för att det ska vara en så enkel och stabil pryl som det är.

Jag har jobbat med att utveckla programvara för windowsmobiler i ett antal år och skulle som användare inte ta i en sådan med tång. Jag har dessutom sett min sambo, som är både teknik- och prylintresserad, gå från ganska entusiastisk till fullt ut frustrerad när hon genom jobbet avverkat den ena windowsmobilen efter den andra. Och hon sneglar mer och mer avundsjukt på min iPhone. Senast är det en HTC HD2 som har en fantastisk skärm och är fin på många sätt men det är fortfarande en windowsmobil med allt vad det innebär.

Vad Lupson har emot Apples affärsmodell vet jag inte, men jag måste säga att jag tycker den är bra. Det finns ett enormt utbud av småprogram både sådana som är gratis och sådan som kostar lite pengar. De flesta som kostar pengar är väldigt billiga. Tittar man lite på Microsofts motsvarighet till Appstore så ser man snart att det är en ren katastrof och det kan man delvis skylla på deras affärsmodell.

Lägg därtill en väldigt bra hårdvara. iPhonens grafikprestanda är oslagen på mobiler vilket ger väldigt snabba menyer. Min gamla Ericsson P1 som i övrigt var en rätt trevlig mobil, höll på att göra mig galen med sina långsamma menyer. Pekskärmen på iPhonen är också långt före konkurrenterna. Har inte sett någon annan som är så exakt med att läsa av fingrarna. Nackdelen är väl att den inte går att använda med vantar på, men vilken pekskärm klara av det?

Quote from: Horizon on January 17, 2010, 23:12:56Vad är det egentligen som är så bra med iPhone? Varför är den så mkt bättre på att ringa, sms'a, mms'a, kalender'a och fotografera än andra telefoner? :)

Ärligt talat, man ringer inte bättre med en iPhone, och du tar definitivt inte bättre bilder med kameran. När det gäller kamera är nog K810i den bästa mobil jag någonsin haft. Nyare mobiler har fler megapixlar, men det ger egentligen bara mer brus i bilderna.

SMS och MMS är bättre i iPhone än i de flesta andra telefoner. Här skiljer man inte de båda typerna av meddelanden. Som användare behöver du inte bry dig om vad det är du skickar och det ska du ju inte heler behöva. Alla meddelanden man skickar hamnar som en chat oavsett om de innehåller bilder eller bara text. Varje kontakt har sin egen chat-vy så man kan enkelt följa vad man skickat till vem. Klart bättre än den oöverkådliga inkorg som man har haft de flesta mobiler sedan jesus gick i kortbyxor. Det finns ett par HTC-mobiler som gör på liknande sätt så iPhone är väl inte helt unik på detta. "Kalendera" går faktiskt också bättre i en iPhone än de flesta andra mobiler jag sett. Du synkar lätt upp den med alla dina Google-kalendrar, exchangeservrar eller liknande och får en överblick som få mobiler gett mig tidigare. Min P1i ville tex bara synka med en kalender och det är precis samma sak med HTC HD2. Det går att gå runt detta men det är krångligare än det ska behöva vara och involverar oftast att man tvingas betala för tjänsten. 

Slutligen är fortfarande användargränssnittet på iPhone helt i en klass för sig. Det förvånar mig mycket att ingen annan lyckats ens komma upp i närheten av den nivån iPhone har. Google har kommit en bra bit på vägen men har fortfarande en bit att gå skulle jag vilja hävda. Det räcker definitivt inte att som microsoft säger sig ha gjort och "göra gränssnittet mer fingervänligt". Då har man inte fattat vad det handlar om, dessutom har de misslyckats med att få det "fingervänligt". en iPhone går att sätta i händerna på teknikidioter utan att de får allergiska reaktioner, och en tekniknörd som jag uppskattar det minst lika mycket. Sedan är det väl oftast tekniknödrar som jag, som inte gillar de begränsningar som Apple lagt in, men som sagt så har jag inte riktigt märkt av dom än. Så begränsande är de uppenbarligen inte. Speciellt religiös är jag faktiskt inte, det råkar bara vara så att för tillfället finns det inga mobiltelefoner som slår iPhonen. När det kommer en sådan skall jag gladeligen byta.
Title: Re: Ny mobiltelefon, men vilken?
Post by: Salsam on January 19, 2010, 15:45:02
jag har ägt många telefoner (framför allt pga. låg livslängd i mitt yrke), men jag har aldrig varit så nöjd med en telefon som med min iPhone. Den är logisk och användar vänlig!
Jag gick länge och tittade snett på iPhone pga. Mac kopplingen och allt ståhej om den. I ärlighetens namn var inte den första modellen helt 100. Men så gick min hyffsat nya Sony Ericsson sönder och abonnemanget var på väg ut, så jag slog till på en 3Gs. It rocked my world!

Som vi iPhone ägare envist säger; Du köper inte en telefon, du köper en livstil!  ;)
Title: Re: Ny mobiltelefon, men vilken?
Post by: Horizon on January 19, 2010, 18:37:42
Jag gillar att ta bilder i någorlunda bra kvalitet och jag vill kunna visa dem på skärmen och att det inte ska se kornigt eller kantigt ut. Föra över dem till datorn är kul, men inte något jag gör regelbundet. MMS och SMS kostar ju olika. Jag vill ha full koll på om det är ett MMS jag skickar, går inte det med en iPhone? Angående kalendern så behöver jag inte synka den med något (jag vet inte ens vad en exchangeserver är för något). Eller ja... det skulle vara med min lärarkalender då, men den är i pappersformat. :) Jag vill bara att kalenderfunktionen ska vara någorlunda logisk och lättanvänd, med funktion för anteckningar, påminnelse med ringsignal vid en viss tidpunkt osv. Jag blev aldrig riktigt vän med Sony Ericssons kalender i K810i. Gillade t.ex. inte alls att man var tvungen att skapa en kontakt i telefonboken för att kunna lagra någons födelsedag med larmsignal klockan 18.00 på kvällen. Där gillade jag Nokia bättre.

En sak som kanske blir helt avgörande är att jag antingen vill köpa mobilen kontant (och då får den inte kosta en jäkla massa tusenlappar). Eller så vill jag kunna förlänga mitt nuvarande abonnemang hos Telia som är ett "prata på"-abonnemang där jag betalar 29 kronor per månad och sedan 29 öre per minut/sms osv. När iPhone kom hade de bara såna där specialabonnemang och det är jag inte intresserad av.

Edit: Ugh! De vill binda mig i 24 månader för 200 kr/mån, vilket innebär att jag kommer att ha betalat 4800 spänn för telefonen. För dyrt.
Title: Re: Ny mobiltelefon, men vilken?
Post by: ft on January 19, 2010, 19:45:21
Quote from: RedRiver on January 18, 2010, 22:08:15
Köp INTE C702!!! Vi har de på jobbat och samtliga är värdelösa. Hänger sig, stänger av sig m.m. Och är knapparna för små och sitter för tätt. Satsa på någon annan modellserie.

Har ni uppgraderat firmware? Jag hade ett par hängningar när den var ny, men sedan jag uppdaterade den har jag inte set några.

Att knapparna är små är sant, inga problem för mig med siffrorna men det har hänt att jag råkat trycka fel på svara-knappen (som sitter mitt i en "vippknapp" för menyerna, för den som inte sett den). Jag har definitivt inga smeahänder heller, så för den med handsktorlek över 20 är den nog inte rätt. :)
Title: Re: Ny mobiltelefon, men vilken?
Post by: Phlerp on January 22, 2010, 14:51:46
Hittade ytterligare ett argument för iPhone:
http://ardrone.parrot.com/parrot-ar-drone/en (http://ardrone.parrot.com/parrot-ar-drone/en)
Title: Re: Ny mobiltelefon, men vilken?
Post by: Horizon on January 22, 2010, 19:44:59
Hehe, ja en sån hade ju varit kul... i några minuter. :D

Sitter fortfarande och kliar mig i huvudet. När jag väl hittar en telefon som jag gillar så är den för dyr. Det suger att min K810i gick sönder bara ett halvår efter att bindningstiden gick ut och abonnemanget blev bra och billigt. Jag vill ju ha låga månadskostnader och inga jäkla lån. Slutar väl med att jag köper något begagnat på blocket.
Title: Re: Ny mobiltelefon, men vilken?
Post by: Lupson on January 23, 2010, 11:21:22
Phlerp: Det är förstås Apples egna val att utforma sina affärsdrivade regler och processer så som de själva behagar - och upp till kunderna att betala för dem eller inte. Visst är det ett medvetet val Apple gör - att tillhandahålla en låst, men strömlinjeformad användarupplevelse som Svenne Banan enkelt tar till sig. Jag gillar det inte.

Men på samma vis som jag ogillar Microsofts vendor-lock in tänk och oförmåga att följa standarder (jag blir fan galen på IE6 och dessa jävla MS-produkter som inte funkar med någon annan webbläsare), så ogillar jag Apples affärsmodell eftersom den låser användarna till deras tjänster. Utan iTunes, ingen synk. För att få komma in på iTunes Store måste du knappa in ett kreditkortsnummer. Förvalt är att INTE fråga användaren före debitering. Dessutom har dom mage att ta betalt för små uppgraderingar i operativsystemet iPhone OS.

Apples AppStore är lättanvänt och smidigt, på samma vis som som Googles appstore är det. Skillnaden mellan plattformarna är att med din iPhone kommer du aldrig kunna handla från någon annan än AppStore, med din Google-mobil står det dig fritt att handla från Googles appstore - eller någon annan som säljer Andriodprogram. Att Apple dessutom vägrar släppa in en del applikationer retar mig också, det mest klassiska exemplet är väl Google Voice, eftersom dom inte vill ha in produkter som kan konkurrera med dem själva eller de operatörer som säljer iPhone. Jag ser det lite som att iPhone == Mac, men du får bara köpa program via Apple (som tar 30%(?) av intäkterna). Android = Mer som en vanlig PC. Lite mer pill, men mycket öppnare.

Du jämför mest med Windows Mobile. Jag har aldrig ägt en Windows Mobile-mobil, av det jag sett så har du helt rätt - de mobilerna lirar inte i samma klass som iPhone när det gäller användarupplevelser. Har dock ett par kompisar som har Xperia X1 som i stort ogillar mobilen, men är grymt förtjusta i mejlfunktionaliteten i kombination med det utdragbara tangentbordet.

I dagsläget är det Andriod-mobiler och iPhone som skall jämföras. Jag vet inte varifrån du får att iPhone skulle ha överlägsen grafikprestanda, jag skulle snarare säga att iPhone hårdvarumässigt ligger klart efter bl.a. Googles Nexus One. Däremot så är iPhone OS bra på att utnyttja hårdvaran för att ge mjuka och fina rörelser i menyer t.ex. Däremot är webbläsaren i min iPod Touch hopplöst seg jämfört med kollegornas HTC Hero. Man får också vara medveten om att iPhone är en rätt "mogen" produkt, medan Android i produktmognadsfasen är ungefär där iPhone var när det första (icke 3G) iPhonen släpptes.

Title: Re: Ny mobiltelefon, men vilken?
Post by: Horizon on January 24, 2010, 15:53:07
Vilken jäkla hacker man är. Fick mig ett rejält doh!-moment idag när jag gav mig fan på att försöka laga min gamla K810i. Först testade jag att uppgradera mjukvaran i telefonen mha ett program som jag laddade ner från SE. Fungerade inte. Sen googlade jag "k810i startar om sig" och fick upp den här sidan.

http://www.sonyericsson.com/cws/support/phones/detailed/thephonewillnotturnonorthephoneswitchesitselfoff/k810i?lc=sv&cc=se (http://www.sonyericsson.com/cws/support/phones/detailed/thephonewillnotturnonorthephoneswitchesitselfoff/k810i?lc=sv&cc=se)

Testade att ta ur mitt M2-minneskort och plötsligt fungerar telefonen hur fint som helst. :D

Tack ändå för den tid ni lagt ner på att försöka hjälpa mig. Nu har man lite mer kött på benen inför framtida inköp och vi fick oss en intressant diskussion om både det ena och det andra.
Title: Re: Ny mobiltelefon, men vilken?
Post by: ctrl on January 24, 2010, 20:33:04
Har kört windows mobile i flera år och är tämligen nöjd med det. Visst var det lättare att ringa med en gammal eriksson T39 eller nokia 6150 men problemfriheten vid sync mm. har varit super. För mig fanns det aldrig något alternativ efterssom jag behövde använda några wm progg.

Nu kommer jag snart att gå över (eller förmodligen köra dubbelt) till Iphone... ska bli intressant.
Title: Re: Ny mobiltelefon, men vilken?
Post by: Subroc on February 17, 2010, 08:19:15
Har länge klarat mig på en gammal samsung kontantkorts telefon från ica. Jag körde på snål varianten (billig mobil + ipod touch) men eftersom jag inte varit helt överens med min ipod så ryckte det till i köpfingret här om dan och en htc hero är nu på väg med E.T.A idag på eftermiddagen. Ska bli intressant att se om filsystemet i android är bättre så som enklare filöverföring och att den inte döper om alla mp3 låtar.

Edit: En Liten heads up, nyare mobiltelefoner klarar tydligen inte gamla standarden på simkort (stort chip gammalt, litett chip nytt) fick lov att beställa nytt innan det funkar i nya mobilen. Jaja man kan väl inte kräva att en ny dator har stöd för 5,25" floppy heller :)
Title: Re: Ny mobiltelefon, men vilken?
Post by: watar on April 14, 2010, 16:10:21
Provsurfar min nya Desire  8)
Title: Re: Ny mobiltelefon, men vilken?
Post by: griffin on April 14, 2010, 17:01:36
Trevligt! Nöjd? Funderar på att lura på min fru en av de nya HTC-androiderna. Hon är skeptisk till att ringa med touchlur men vi behöver höja tekniknivån på det mobila planet i familjen känner jag. Själv har jag jobbmobil så jag får hålla mig. :D
Title: Re: Ny mobiltelefon, men vilken?
Post by: ctrl on April 14, 2010, 22:29:35
Andra veckan men min iphone 3GS.

Gillar luren och navigeringen i den. Touchskärmen är fantastisk. Hatar däremot itunes, att tvingas ha detta virus på datorn är fördjävligt. Ska Jailbreka den snart... :D
Title: Re: Ny mobiltelefon, men vilken?
Post by: Horizon on April 14, 2010, 23:07:23
Nokia gör banne mig stabila telefoner. Morsan tappade sin två år gamla mobil i vintras. Det var när det var som kallast och mest snö några veckor efter nyår. Hon letade och letade men kunde inte hitta den. Vi ringde den och signaler gick fram i ett par dagar, sen tog mobilsvar över. Jag hjälpte henne sen att skaffa ny mobil osv. För en vecka sedan ringer hon och berättar att hon hittat sin gamla mobil. Det som göms i snö, hehe... Hon hade tappat den i en snöhög på tomten och den har legat där sedan dess (i svinkyla, isnätter, snö, tö, regn, blåst...). Vi pratar alltså om tre månader ungefär. Hon tog in den och tog isär den så mkt hon kunde och torkade delarna i 3-4 dagar på min inrådan. Sen fungerade den utmärkt igen. :)

Igår tappade hon den nyare mobilen i toaletten, haha. :D
Title: Re: Ny mobiltelefon, men vilken?
Post by: watar on April 15, 2010, 07:58:21
Quote from: griffin on April 14, 2010, 17:01:36
Trevligt! Nöjd? Funderar på att lura på min fru en av de nya HTC-androiderna. Hon är skeptisk till att ringa med touchlur men vi behöver höja tekniknivån på det mobila planet i familjen känner jag. Själv har jag jobbmobil så jag får hålla mig. :D

jo, än så länge så verkar den helt ok. Massor med finesser som jag bara kommer att använda en gång men alltid skojigt med nya prylar  ;D

Hittade av en slump denna open source mjukvara: http://preyproject.com/ (http://preyproject.com/)
En app man installerar på sin dator/telefon. Skulle den bli stulen så går man till deras hemsida anmäler den som stulen, då sätter den igång att skicka rapporter om var telefonen/datorn är (GPS, GSM triangulering, Wifi hotspots...) och tar snapshots med kameran och skickar till hemsidan så man kan se var den är och hur tjuven ser ut...
Funkar för Android, Iphone, Mac, Windows, Linux.
Title: Re: Ny mobiltelefon, men vilken?
Post by: Lupson on April 15, 2010, 12:15:20
Quote from: watar on April 14, 2010, 16:10:21
Provsurfar min nya Desire  8)

Väntar på min Desire, kommer nog nästa vecka. *morr* :-)
Title: Re: Ny mobiltelefon, men vilken?
Post by: Horizon on July 16, 2011, 14:36:39
Alright nu verkar det vara smartphones som gäller för hela slanten om man ska hänga med någorlunda. Behöver man en sån? Frugan tjatar om ny telefunken men jag tycker att hon klarar sig fint med sin gamla SE. Det finns ju en massa appar, men behöver man dem? Tillför de något extra till ett vanligt familjeliv? Hur håller en sån där smartphone om man tappar den i marken? Frugan tappar sin titt som tätt och batteri och luckor flyger all världens väg. Tror till och med att hon cyklade över den en gång, men med en sån där gammal sak håller de ju ganska bra.

Sitter och kikar på Samsung Galaxy S II som man kan få med abonnemang hos Telia. Kostar strax under 4800 om man ska köpa den kontant och samma med 24 x 200 kronor hos Telia. Gissar att det är abonnemanget de tjänar det mesta på. Fast fan vet om jag vågar ge frugan en sån. Den ryker väl i backen fortare än kvickt och så spricker skärmen eller nåt.

Edit: En enklare fråga kanske är... Ni som har en smartphone, vad använder ni den till? Vilka är dess viktigaste egenskaper för er?
Title: Re: Ny mobiltelefon, men vilken?
Post by: Lupson on July 16, 2011, 15:45:36
Horizon: Jag har en sån där Samsung Galaxy S 2 sedan ca 2 månader. Teliaabonnemang. Jag är oerhört nöjd. Blixtsnabb, grym skärm, skaplig batteritid (för att vara smartphone), riktigt bra kamera osv.

Smartphones är dock i allmänhet ganska ömtåliga grejer. Sonen (1,5 år) dyngade min HTC Desire i golvet i våras vilket pajade skärmen, ingen bild annat än några gröna streck). Till min SGS2 beställde jag en body-skydd som förhoppningsvis kommer öka hållfastheten väsentligt. Man kan ge skärmglaset extra skydd med speciell skyddsfilm som finns att köpa i de flesta telebutiker.

Vill man spara pengar så kan man testa att handla från eztimes.com, en Hong Kong baserad webbshop. Jag köpte skydd, ciggkabel, bilhållare och armfodral (för jogging etc.) för totalt 150 SEK inkl. frakt. Bara ciggkabeln går nog på 200 spänn hos The Phone House. Grejerna kom på en vecka och har funkat bra hittills.

Om man behöver en smartphone? Använder du tygblöjor på lillan? Har du färg-tv? Vedeldad spis? Tvåtaktsmotor på bilen? ;-)

Jag använder min mobil till mycket surfande, mejlande och lite spelande när jag inte är hemma. Sen finns det hur mycket appar som helst man kan använda. Träningsappar, navigering, fotoappar, sociala medier osv.