News:

No significant change

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - griffin

#41
Helt andra saker / Gripen i Brasilien
December 08, 2009, 15:02:17
Intressant artikel. Inte ny tekniks, utan den Brasilianska som de refererar till i texten.

http://www.nyteknik.se/nyheter/fordon_motor/flygplan/article691211.ece
#42
Övriga/Gamla godingar / Spräng saker
November 25, 2009, 15:22:17
Förut byggde vi broar.
Nu spränger vi saker istället!

http://www.physicsgames.net/game/Demolition_City_2.html
#43
Allmänt / Bra länkar
November 18, 2009, 16:44:20
Man installerar om datorer, fixar med script och alla möjliga saker. Det finns massor med sidor "därute" som förenklar jobbet - om man bara känner till dem.
Påbörjar en tråd med sådana, fyll gärna på.

Kolla gärna systertåden: Bra program

Ninite Ease PC Setup and multiple app installer
Vad: Paketerar vanliga freeware/sharewareprogram i en enda installer (kryssa i i lista). Smidigt för ev. ominstallation.
Var: http://ninite.com/

Regular expression checker
Vad: Om du som jag är kass på regexp men behöver använda det nån gång ibland så kan du här definiera och testa dem, med enkel tillgång till syntax.
Var: http://eclos.free.fr/utilLib/RegExpChecker.html

Gjorde sticky / Horizon
#44
Övriga/Gamla godingar / Griffin bygger broar!
September 30, 2009, 20:07:28
Och det kan du med. Detta får lov att sägas vara en doldis bland klassiker. Banalt men vanebildande, i alla fall för den med en gnutta iver för problemlösning. Och har den varit på tapeten tidigare så spelar det ingen roll -- tål att dammas av!

http://www.bridgebuilder-game.com/

Klicka på "Free download Bridge Builder (2000)" och börja med den. Den nyare versionen har jag inte provat på ett tag, men börja med den gamla för att värma upp.

;D
#45
Humor! / Dödens lammunge...
September 16, 2009, 16:40:04
Lol, jag vet inte om jag skall skratta eller gråta.
Tycker det var helt rätt tänkt av skolan. Ytterligare en spik i kistan för mina fördomar om djurrättsaktivister...

http://www.metro.se/2009/09/16/96538/barnen-ville-doda-lammet-marcus/
#46
Helt andra saker / MC-kort, tips?
August 12, 2009, 08:50:05
Hej!

Vet att flera kör hoj här. Jag råkar vara i den, vad jag misstänker, inte helt vanliga situationen att jag förfogar över minst två hojar, har en fru och svärfar som kör och gillar hojar men inte har nåt kort själv. Dessutom vet jag att jag nästan halverar restiden till jobbet från 1+ till 0:30+ enkel resa om jag åker tvåhjuligt.

Så incitamentet att ta MC-kort finns. Har dessutom fri tillgång till handledare i och med min fru. Värre är det med orken. Till skillnad från de flesta MC-åkare jag träffat ser jag inte tjusningen i det med samma geister som mången förare. De gånger jag åkt med (vet att det inte är samma sak som att köra själv men det ger en hint) har jag tyckt varit trevligt, absolut. Men eftersom jag inte har intresset för MC så saknas den där drivkraften att komma loss med kortet. Men jag vill ändå ta ett MC-kort, om inte för det här med resa till och från jobbet så för att slippa vara spätta åt min fru. ;)

En bra start är ju att ta teorin. Så då undrar jag lite smått om det finns någon med någorlunda färskt kort som har tips på program att plugga in det på. Har ingen lust att sitta med nåt som är inaktuellt eller inadekvat på något vis. Teorin tänker jag ta på egen hand, körningen får bli en kombination av några lektioner för att stämma av så jag lär mig rätt och nötning hemma för att få in det.

Andra tips tas också tacksamt emot, så klart. :)
#47
Helt andra saker / Viltolycka och folkvett
August 09, 2009, 14:16:15
Blev igår vittne till en viltolycka. Har gudskelov inte själv varit med om en själv (har varit nära några gånger dock). Ekerö har mycket vilt och en hårt trafikerad väg utan viltstängsel så det är väl bara en tidsfråga innan man har en "close encounter" när man bor här.

Hade vid tillfället god sikt och såg rådjuret hoppa upp från höger framför bilen som var framför mig. Låg en bra bit bakom denna så jag behövde knappt sakta ned. Men det är lustigt, jag såg direkt att det skulle smälla, inte med framförvarande bil utan med bilen i mötande riktning. Den framför mig hann bromsa in och rådjuret fortsatte över vägen. Han se, reagera och tom säga nåt i stil med "det rådjuret kommer de smälla med". Sen small det mycket riktigt. Mötande såg inte ut att hinna (re)agera nämnvärt.

Jag såg också att det rimligtvis inte borde blivit personskador, rådjuret hade nästan hunnit över helt och blev träffad bak och skickades i ett stycke framåt och ned i diket. Men det var nog en rekorderlig smäll ändå för jädrar vad det flög.

Sagt och gjort, viltolyckor är inget ovanligt. Men, några reflektioner...

- Jag och framförvarande hann reagera. Kommer de tillräckligt nära inpå utan förvarning har inte ens stålis en chans. Men vi hade uppenbarligen det.

- Mötande borde ha hunnit bromsa, den hann hoppa upp på vägen, passera vårt körfält och nästan hela mötandes körfält.

- Jag saktar ned för att i backspegel bilda mig en uppfattning om hur det gick samtidigt som jag försökte hitta ställe att stanna på för att kunna vara behjälplig. Då försöker bilar bakom mig KÖRA OM, trots heldraget. Inte så att jag stannat utan bara saktat ned. Vad är det för fel på folk? Även om de inte såg olyckan, eller de två tre bilarna som stannat i mötande riktning så är det heldraget, mörkt, viltfara och trångt...

- Då det var förenat med livsfara att korsa vägen och bilar i mötande hjälpte de som krockat stannade jag i bilen och ringde larmtjänst. Efter förklaring av ärende kopplades jag till polis. Var sånär på väg att lägga på när de tillslut svarade. Vi snackar minst 20 signaler, lätt. Känns ju tryggt.

- När jag väl fick tala med "polisen" (kan ju varit allt från en telefonist till garvad kriminalare (yeah right!)) så var det självklart ingen i trakten för det tog en duktig stunds förklarande och för polisen tittande på kartor innan de fattade var vi befann oss. Det här med lokalpolis är en lyx även i stockholm uppenbarligen.


Sensmoral. Viltfara, skymningsdags, högt gräs vid vägkanten. TA DET LUGNT. Det är bara en tidsfråga...
Håll avstånden. Stannar/bromsar någon, ta det ÄNNU LUGNARE.
Fan att folk skall vara så... jag vet inte. Pantade...

Så, nu har jag avreagerat mig :D
#48
Humor! / Okänd FPS-sjukdom?
July 08, 2009, 12:58:05
Haha, hade tänkt lägga ned spammandet för dagen men detta var för bra för att låta bli!

http://spel.feber.se/art/160678/ny_folksjukdom_bland_spelare/
#49
Humor! / Mexikanska smällare
July 08, 2009, 12:54:45
Mexican Fireworks!

Liten överdosering kanske?  ;D
#50
Humor! / Timell möter McGyver
July 03, 2009, 13:49:26
http://thereifixedit.com

Finns några riktiga pärlor om man orkar klicka "older entries"

:D
#52
Humor! / Quiz: What military aircraft are you?
June 22, 2009, 15:17:19
http://www.youthink.com/quiz.cfm?action=go_detail&sub_action=take&obj_id=983

You are an F-16. You love to flaunt your slick appearance, but aren't afraid to get your hands dirty, either. You can outmaneuver any of your contemporaries, and you possess a technological edge. And above all, you are a true showman.

;)
#53
Helt andra saker / Hoppsan
June 11, 2009, 22:19:45
Satt på bussen på väg hem mot Ekerö när vi blev omkörda av en massa brandbilar. Nyfiken som man är letade man efter nån rökpelare (Ekerö med omnejd är inte så stort så det borde synas tyckte jag).

Ingen rökpelare. Hepp. Vad kan det då vara... inte drunkning, för många/stora bilar. Ingen bilolycka, för få ambulanser/poliser.

Och flygkrascher, det händer ju typ aldrig. Humma... vad kan det då vara...

Svaret: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3049379.svd
Se där. Hoppas han klarade sig...

edit: skit i ablaskan då :)
#54
Humor! / pixar & eastereggs
June 05, 2009, 17:35:54
Jag gillar Pixar. Man lär sig uppskatta "barnfilmer" som är roliga för vuxna om inte annat (t.ex. gillar min 6-åriga dotter Barbiefilmerna men de är olidligt tråkiga! Samma sak med sonens Bioniclefilmer)

Nu gillar jag dem ännu mer.

Did WALL-E Make Appearances in Toy Story, The Incredibles an
#55
Microsoft flight simulator / FSWeapons
May 28, 2009, 14:52:29
Apråpå att göra FSX roligare (såg en tråd längre ned här med den ämnesraden)...

Phlerp har kokat ihop något. Det är i teststadie men ändå...
För er som enbart kör krigssimmar kanske detta inte är något att hetsa upp sig över, men för de som är vana att se FSX som en civil sim så...

Phlerp får svara på ev. frågor men jag tyckte ni borde se det först!

FSW - guided weapons
#57
Helt andra saker / Håll koll på politikerna
May 14, 2009, 10:37:19
http://www.cia.hack23.com/

Lite intressant, även om jag nog inte skulle orka sitta och läsa en längre stund. Men är man intresserad av vissa frågor och kan hitta de där så varför inte?..
#59
Humor! / Humörhöjare
April 15, 2009, 10:22:39
...det är alltid bra för humöret att läsa om andras misär, faktisk eller påhittad är mindre relevant. :)

http://www.fmylife.com/