News:

No significant change

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - F16_Filur

#21
Helt andra saker / Guns
August 08, 2014, 12:21:12
500 Magnum vs Lawn Mower

500 Magnum vs Lawn Mower

Dirty Harry 2.0

500 S&W Magnum

Life is good

Coach Gun vs Watermelons

Es gibts kein Stügel nicht verprügeln  ;)

MP40 Full Auto Fun
#22
Många fina artiklar för de nyttiga...

Schyman, Ukraina, Vänsterns goda fina hat, Demokrater för åsiktfrihet och demokrater emot (troligen numrets bästa - av Marika Formgren), Invandringen är ingen gratislunch mm.

http://magasinetneo.se/tidningen/?tidning=332
#23
Allmänt / Tips på ny skärm!
April 11, 2014, 02:53:33
Vad ska man titta på för specs? 24 eller 27, responstid, typ av upplösning, märke?

Ska användas för flygsimulering, IL2, FC, Falcon osv. Pris har jag inte bestämt än, men intrycket är ju att precis som med grafikkort verkar den "överkomliga kvalitetsnivån" alltid ligga runt 2000kr.
#24
Humor! / Den tröttsamma hipsterfeministen
March 31, 2014, 12:17:35
Quote
http://fittjournalen.se/2013/october/det-trottsamma-hipsterfeministen.html

En annan grej.

Jag skrev häromdan om att det inte är ens ansvar att övertyga varenda icke-feminist.

Nu tänkte jag gå in på en tröttsam stereotyp, nämligen nästanfeministen eller hipsterfeministen. Vi behöver nämligen inte ta ansvar för honom heller. Så vem är han?

Nästanfeministen är ofta en medelklasskille från säg Södermalm. Han länkar debattartiklar och är ââ,¬Âpolitiskt medvetenââ,¬Â om en ser politisk medvetenhet som att läsa ledarsidan på DN och typ erkänna att det finns ett patriarkat.

Nästanfeministen kallar sig feminist och tror på jämställdhet men ligger bara med smala tjejer som också är nästan politiskt medvetna. I hans värld rakar sig inte tjejer under armarna men det märks inte eftersom de bara har ljusa fjuniga hår som ändå inte syns. Han tycker att det är så jävla gött att dem inte rakar sig, inte faller offer för patriarkatet! Men han tycker ändå att det är sunkigt med tjejer med mustascher och han skrattar gärna åt tjockisar. Han vill gärna vara lite underground men kommer aldrig längre än att försöka hitta nya indieband nästan först.

Det provocerande med hipsterfeministen är att han ger en kommersiell bild av feminism. Hipsterfeministen är feminist för att en ska vara det, för att det inte går att vara ung, hipp och trendig utan att erkänna feminismen - men skulle lämna det lika snabbt om något annat var inne. Det ännu mer provocerande är att hipsterfeministen använder sina patriarkala privilegier för att få sin vilja igenom men en kan aldrig säga att han förtrycker eftersom han spelar så hårt på att han diggar jämställdhet. Han använder feminismen som en ursäkt för att förtrycka kvinnor.

Nej, du kan inte vara en douchebag och samtidigt vara feminist. Om du använder din makt i egenskap av man för att få en tjej att känna sig osäker eller otillräcklig, då spelar det ingen roll hur mycket du sedan kan om könsmaktsordningen eller feministiskt initiativ.

Med detta sagt betyder inte det att inte killar kan ligga runt eller ogilla folk eller inte vilja vara ihop utan att vara douchebags. Men i majoriteten av fallen utnyttjar de en position de fått för att de har privilegier som kvinnor inte har och det är jävligt ofeministiskt.

Det är svårt att kritisera nästanfeministen eftersom många tänker att det ju ändå är så bra med snubbar som är feminister, snubbar som är ââ,¬Âmedvetnaââ,¬Â och snubbar som tros vara normbrytande för att dem inte går under en stereotypisk mansroll. Denna stereotyp är dock mer närvarande i mitt liv än bröliga machokillar men är trots det inte en hjälp i den feministiska kampen.

När feminismen blir hipp kan den nästa dag var ute. När feminismen blir kommersiell måste den också vara snygg och säljbar. När feminismen blir en täckmantel för något annat förtrycker den.

På många sätt är det svårare att ifrågasätta en hipsterfeminist än en brölig kille eftersom du på pappret ska ha samma åsikter som hipsterfeministen. Men så länge du känner att du måste anpassa dig, så länge han får dig att känna dig osäker i egenskap av tjej, så länge du önskar att du bara skulle råka vara en sån där snygg, smal och sval feminist för att du enklare skulle passa in bredvid hipsterfeministen ââ,¬â€œ då är han inte feminist. Han är inte ens nästan feminist. Han är en jävla douchebag.

Också bästa kommentaren:

QuoteAndrei:
Det är sorgligt att läsa detta. Men förstår att det stämmer. Har själv sett dem. Jag är rädd att bli förknippad med denna stereotyp, ändå tror jag att jag e bättre, men e jag verkligen de? Med mitt dåliga självförtroende har jag bara försiktigt brytit mot rådande mansnormen, jag har inte tillräckligt visat min avsky för patriarkatet offentligt, jag tar avstånd från allt vad sexism heter, jag lusläser feministiska bloggar dagligen, försöker tänka reflektera på allt jag säger/gör, men har aldrig gått till aktivt angrepp mot roten. Jag borde snacka vett med män runtomkring mig i min vardag. Men jag håller tyst. Jag har tidigare blivit hotad av män, känner mig otrygg bland dem, och har i tider varit fruktansvärt arg över att födas till det äckliga könet. Vart ska en misslyckad man som jag ta vägen? Patriarkatet e verkligen ett helvete, men jag e rädd för jag inte tillräckligt mycket lyckas leva upp till att vara feminist, jag kanske inte bryter mot tillräckligt många normer, skriker tillräckligt högt eller klär mig tillräckligt normavikande. Livet e tungt så jag gömmer mig mest.. Tack för en fin blogg i alla fall<3

Vilken typ av feminist är du? Eller här är alla hårdkokta hejdukar åt det patriarkala förtrycket?
#25
Helt andra saker / Självförsvar IRL
February 26, 2014, 06:01:03
Så här snabbt händer det.  Mannen dog i kombination med fallet i gatan.

Man kan undra hur många pyamas- och mma-artister som skulle upptäckt attacken i tid. Det var ju inte direkt en gentlemannafight typ "Upp med nävarna nu old chap, så gör vi upp om saken".

http://www.dailymail.co.uk/embed/video/1084844.html
#26
Helt andra saker / Ny bok av Anders Jallai
October 24, 2013, 03:23:52
Jag vill nu till denna exklusiva klubb av virtuella piloter nämna att Anders Jallai kommit ut med en ny bok, Bilderbergmötet!

Quotehttp://www.jallai.se/

"Ja, det blir en fortsättning på Anton Modin serien! Från början var planen att skriva en trilogi och det var vad jag kom överens om med mitt förlag. Men jag inser att Anton Modin serien utvecklats till en utmärkt plattform att berätta mer om hur Sverige och världen styrs informellt genom osynliga, odemokratiska allianser. Anton Modin är en nagel i ögat på politiker och hemliga myndigheter i Sverige. Han behövs mer än någonsin när vi sakta är på väg in i en säkerhetsstat (Security State) och en värld styrd av några få som har kontroll över ââ,¬Å"Intelligence Communityââ,¬Â (Jag hittar inget svenskt ord.). Inspirationen att skriva har jag fått genom att göra Anton Modin serien än mer kontroversiell. Nu kör jag helt utan skyddsnät och förläggare med känsliga nerver. Den nya boken utspelar sig i nutid. Jag gissar att några politiker i landet kommer att sätta kaffet i halsen när de hör vad jag har att berätta! Anton Modin behövs mer än någonsin!

...

Det här är förmodligen min bästa bok hittills. Jag har frångått de mer komplicerade sammanhangen, med noggranna kopplingar till verkliga händelser, som präglat mina tidigare böcker. Bilderbergmötet är en ren och skär action-thriller med mycket verklighetsnära handling. En del skulle kalla den konspirations-thriller. Som vanligt väljer du själv.

...

Jag känner tillförsikt ââ,¬â€œ har inget att förlora ââ,¬â€œ och det kommer du märka på innehållet. Därför kommer jag i fortsättningen i de flesta fall frångå de lite kryptiska alias som finns i mina tidigare böcker. Jag tror att läsupplevelsen och läsförståelsen kommer att tjäna på det."

Av hans tidigare trilogi uppskattade jag särskilt "Spionen på FRA" och "Landsförrädaren" (om palmemordet). "Natoagenten" som handlar om Estonia-olyckan gjorde inte lika starkt intryck, kan inte förklara varför. Enligt honom själv var de tänkta som faktaböcker utifrån hans efterforskningar om svensk nutidhistoria, men han valde romanformen för att kunna skriva friare och ta med detaljer med förvrängda namn utan att förmodar jag riskera åtal för ärekränkning eller dylikt, men det greppet har han alltså släppt nu. Särskilt det två första är intressanta då de för Sverige ger ett intryck av undfallenhet mot östblocket under kalla kriget "av kollossalformat".

Tycker det är lite konstigt att Jallai inte nämnts mer här tidigare. Fd viggenpilot, kustjägare, dykare med efterforskningar på Catalinan och DC-3Ã,´an, intervjuat gammal underrättelsepersonal och nu romanförfattare. En ganska diger lista.

Ett annat tips jag fått om man gillar böcker i den här genren är "En rasande eld" av Andreas Norman.
#27
11 oktober
http://www.friatider.se/hektiskt-for-flygvapnet-under-rysk-storovning

QuoteDen svenska försvarsmaktens incidentberedskap fick rycka ut hela 70 gånger under och inför den ryska storövningen Zapad 2013 i juli... Svenska stridspiloter ska ha sett minst fem attackflygplan av den toppmoderna ryska flygplanstypen Su-34 i samband med övningen. Planen kränkte dock aldrig svenskt luftrum.

http://cornucopia.cornubot.se/2013/10/70-insatser-med-incidentberedskapen.html

14 juli
http://www.friatider.se/ny-rysk-militar-storovning



#28
Flygplankort - Media / Instruktionsfilmer
October 10, 2013, 11:17:12
Saker som kan vara användbara i simulering.  :)

Fighter Tactics Against The B-29 (1948) (briefing, bäst)
http://youtu.be/-dMog3T3CAc

Gunnery Training Video - Bag the Hun (animerad briefing, skjutvinklar)
http://youtu.be/zsIz2bIBLwM

WW2_ Offensive Tactics against Enemy Fighters (1943), (om lagarbete)
http://youtu.be/RTaU69tbeuA
http://youtu.be/C_iW1T3yg80

World War II Fighters: Dog Fighting Tactics (typ discovery)
http://youtu.be/p5qIZz6GZnI

"I Flew for the Führer": Full version (animerad, ganska fult men intressant)
http://youtu.be/nuWoh67V-C4

DOGFIGHTS, P38 LIGHTNING VS ME 109 (intervju med veteran, psykologi)
http://youtu.be/ITRLk9b9AcY

Dogfights: P-51 Versus ME-109 (snaproll?, simulering baserad på intervju, 1945)
http://youtu.be/VuBiMM7VGh8

Flight Characteristics of the North American P-51 Mustang
http://youtu.be/caJtGXMdxGM

Lockheed P-38 Flight Characteristics (1943)
http://youtu.be/gq_2UmiCoJk

How To Fly The P-47 - High Altitude Flight and Aerobatics (1943)
http://youtu.be/_NWaHlnI_LQ

How To Fly The B-17 - Flight Operations (1943)
http://youtu.be/Fdc8MJHB0Cc

B-29 Flight Procedure And Combat Crew Functioning (1944)
http://youtu.be/CsvLi8QyVwU
#29
Helt andra saker / The Charisma of Adolf Hitler
September 22, 2013, 06:01:58
Handlar om vad man kan lära av historien, samt om svårigheten att göra det.  Inte bara om andra världskriget då, utan rent allmänt. Det här är något annat än den gamla uttjatade strömlinjeformade versionen man fick lära sig i skolan.

The Charisma of Adolf Hitler - Laurence Rees
The Charisma of Adolf Hitler - Laurence Rees

Interview with Laurence Rees - On the Charisma of Adolf Hitler (korta versionen)
Interview with Laurence Rees - On the Charisma of Adolf Hitler
#30
Military expert Pierre Sprey, the founder and designer of the F-16 & A-10 Warthog airplanes, Explains why the f-35 will not cut it on the modern battlefield.

"100 timmar på marken för varje timme det flyger?"  :)

Del 1 av 6

1/6 F-35 JOINT STRIKE FIGHTER IS A LEMON
#31
Publicerad den  9 jan 2013

This simulator is unique. It is the only JA37Di "Viggen" simulator ever built. This simulator where used for pilot training in northern Sweden, at F21, Kallax in Luleå. The simulator has real instruments (115V 400Hz) and they are controlled by software in Windows-based systems. The restoration of the simulator has taken 4 years, and is still developing to its former glory. Flight Training and landing training in different weather conditions are fully simulated. Tracking and weapons training are under development, but can be simulated with a little preparation. A warm welcome to enjoy this unique simulator.
http://www.flygmuseetf21.se/

QuoteDenna simulatorn är helt enkelt bäst. Testade den 31 juli 2012 och lyckades landa i ett oväder. I december 2012 testade jag en Viggen simulator i Göteborg, på Aeroseum och den på Flygmuseet F21 fullständigt utklassar den på Aeroseum. Mycket mer realistisk och kostar lika mycket att flyga.

JA 37Di Viggen simulator F21 Kallax Luleå

JA 37 Di Viggen Ti test
#32
Övriga/Gamla godingar / Tower Defense
June 17, 2013, 19:58:57
Ska ta och tipsa om två spel i denna kategori som är extremt beroendeframkallande.

Plants vs Zombies. Man ska hindra olika zombies från att invadera ens gräsmatta och pool genom att plantera växter som skjuter olika saker eller agerar fällor på smartaste sätt. Det finns ingen åldersgräns på detta, och den sista utmaningen är kanske hur många banor man klara på endless survival. Det är snyggt, extremt knäppt och mycket bättre än man kanske förväntar sig.

Defense Grid - The Awakening. Olika typer av aliens försöker stjäla batterier från ett kraftcentra dit de behöver ta sig genom labyrinter eller olika öppna ytor i en futuristisk miljö. Man ska placera ut olika försvarstorn och helst klara att försvara samtliga batterier. Stjäl de alla släcks huvudatorn ner och man har förlorat. Miljön är ofta som en blandning mellan att vara inne i en dators hårdvara och märkliga ökenlandskap. Möjligheterna till taktik är nästan oändliga, och det är en extra utmaning att klara det utan att använda laserkanonen (cirka fem minuter mellan varje skott). Många av banorna har extremt snygg grafik, och ljudet, musiken och datorrösten som talar till en med sanslöst roliga repliker med ganska högdragen brittisk accent gör det mycket inlevelsefullt. Det har släppts ytterligare tre kartpaket sen originalet kom, Borderlands, Resurgence och You Monster. Varje paket har mellan 8-20 banor. I You Monster blandar sig en kvinnlig dator i leken, förolämpar en med de mest bisarra kommentarer man inte trodde fanns, och kämpar om herraväldet mot den ursprungliga manliga datorn. You Monster utspelar sig också i ett annat universum. Samma miljö som spelet Portal. Defense Grid 2 lär vara på väg till 2014.

Replikerna från den manliga rösten är i stil med:

"The gun didnÃ,´t leave much to clean up, did it!?"
"I love the sound of cannons in the morning!"
"I think the proper word is toast"
"They canÃ,´t stand up to the both of us"
"Cannon Power!!! Sorry, they always thrill me."

http://en.wikipedia.org/wiki/Defense_Grid:_The_Awakening
http://www.hiddenpath.com/games/defense-grid/


#35
http://www.newsmill.se/artikel/2012/07/05/d-rf-r-b-r-jag-ben-das-f-r-pirate-bay-brotten

Peter Sunde Kolmisoppi om Fildelning, jäv och våra kafkaliknande domstolar.
#36
Helt andra saker / Konspiration 58
April 14, 2012, 03:05:01
Konspiration 58

Underrättelsetjänsten i farten för att utforska tv-mediets manipulativa makt 9.20. Och var kommer de där byggnaderna från vid 3.30?  :)

http://www.konspiration58.com/default.php

I ââ,¬ÂThe football Conspiracy ââ,¬â€œ The truth behind worldcup 58ââ,¬Â har Bror Jacques nu samanställt allt. Den innehåller både tidigare utgivet och outgivet material kring denna komplott. Genom text och illustrationer visar Bror Jacques oss hur detta påhittade VM iscensattes av den amerikanska underrättelsetjänsten, FIFA och TV-industrin.
#37
Humor! / The Saga Of Biorn
March 17, 2012, 22:56:21
The Saga Of Biorn

För bra för att inte få en egen topic! :) Trodde den redan var postad här, men måste tagit fel.
#38
Humor! / Maskinerna är våra vänner!
February 21, 2012, 07:57:01
Kjell Höglund Maskinerna är våra vänner

Var på förstasidan av TPB för några dagar sen.  :)

#39
Helt andra saker / Ta farväl av julskinkan
December 21, 2011, 10:44:47
http://www.sydsvenskan.se/opinion/ta-farval-av-julskinkan-1/

"Opinion. Skinkätarens moral är inte bättre än sadistens, skriver Pelle Strindlund, författare och djurrättsaktivist.

Julskinkan ska griljeras. Du går över till grannen för att låna ströbröd. Grannen sitter framför teven med ett leende. På skärmen visas tilltufsade hundar i mörka betongutrymmen. En golden retriever gnager på en labradors svans. Två taxar slåss.

ââ,¬ÂDe har suttit i den där källaren ett halvårââ,¬Â, förklarar mannen uppspelt. ââ,¬ÂNu ska de avlivas.ââ,¬Â

En bultpistol pressas mot en schäfers panna. Med ett ryck faller djuret till marken.

ââ,¬ÂJag älskar sådana här filmerââ,¬Â, säger grannen. ââ,¬ÂJag kan inte låta bli.ââ,¬Â

Du förstår att mannen är sadist. Han finner nöje i att se djur plågas och dödas. Med avsmak går du därifrån.

Men är din egen moral bättre?

99 procent av alla grisar i Sverige föds upp inomhus i trånga boxar på cementgolv. De ser aldrig solens ljus. De har inte möjlighet till naturligt beteende, som att böka bland jord och gräs. Sjukdomar och apati är vanliga följder av dessa levnadsvillkor.

Flera svenska studier har visat att ett stort antal grisar biter i och tuggar sönder varandras svansar, sannolikt till följd av att de är uttråkade eller stressade. Även slagsmål förekommer.

Slakterierna ââ,¬â€œ där grisarna hamnar efter sex månaders uppfödning ââ,¬â€œ förnekar inte att problemet existerar. De rapporterar årligen cirka 45 000 fall av svansbitning, en siffra som emellertid kan vara en underskattning eftersom rapporteringen är frivillig.

Grisarna plågas alltså lika mycket som hundarna på filmen.

Sadisten i berättelsen betalar för en produkt som han njuter av med synsinnet: filmen.

Du betalar för en produkt som du njuter av med smaksinnet: julskinkan.

Det finns ingen moraliskt relevant skillnad mellan ögats och gommens lust. Varken filmen eller skinkan är nödvändig. I båda fallen handlar det om att de egna egoistiska önskemålen får väga tyngre än djurs grundläggande intressen.

Ärliga köttätare medger att det inte finns några moraliskt relevanta skäl för deras matval.

Musikjournalisten Fredrik Strage säger:

ââ,¬ÂMin kärlek till entrecôte är så stor att hela min djurskyddskredd rasar samman så fort jag hamnar på ett steakhouse.ââ,¬Â

När deckarförfattaren Liza Marklund i ââ,¬ÂMoraltestetââ,¬Â i programmet Christer i Sveriges Radio ombeds att motivera varför människor skulle ha moralisk rätt att föda upp och döda djur svarar hon:

ââ,¬ÂDärför att de är goda att äta och snygga att ha på sig.ââ,¬Â

Självinsikt är början i all förändring.

Strage och Marklund har förstått att vad de gör är svårt att försvara. Nu hoppas jag att de och alla vi andra svenskar uppbådar en smula viljestyrka och tar de praktiska slutsatserna av vad vi redan vet: man ska inte döda djur om man kan undvika det.

Faktum är att vårt alltmer internationaliserade livsmedelsutbud gjort det enkelt att ta farväl av skinkan och andra animalier ââ,¬â€œ det finns numera en lång rad köttliknande vegoprodukter att ställa på julbordet för den som vill hålla sig med en bättre moral än den sadistiske grannen.


PELLE STRINDLUND

Pelle Strindlund är författare till Jordens herrar: slaveri, djurförtryck och våldets försvarare (Karneval förlag 2011)."
#40
Allmänt / Ny 17" bärbar på G, några tips?
August 13, 2011, 16:58:41
Funderar på den här:
http://www.webhallen.com/hardvara/136843-lenovo_g770_core_i3-2310m-4gb-500gb-17.3-win_7_premium

Lenovo G770 således. Vad jag undrar är om det finns skäl att titta på något alternativ? Priset kan variera något.

Lenovo G470/G570/G770 laptops

Jag vill ha 17", ingen budget cpu, främst för surfning och sånt, tysthetsfaktorn och bra tangentbord betyder mer än spel. Det enda jag är lite negativ till är skärmformatet, 17,3" Bredbild TFT 1366 x 768, alltså att det kanske kan finnas format som lämpar sig bättre. Det kallas väl 16:9, men det blir jobbigt att scrolla på höjden för ordbehandling och sånt. Tror jag har 16:10 nu med en sån här http://archive.laptopmag.com/Review/Acer-Aspire-9500.htm?Page=0 . Tycker det är märkligt att de gör laptops med skärmar främst för filmvisning idag.

Lite om upplösningar:
http://pcforalla.idg.se/2.1054/1.379527/sex-supersnabba-sma-barbara-datorer/2-test-6-supersnabba-sma-barbara
QuoteDatorn har en bildskärm på 17 tum och 1 600 x 900 bildpunkter, ett format som blivit allt vanligare på senare tid som ett alternativ mellan 1 366 x 768 och full hd. Det är en utmärkt upplösning just för skärmtext, webb och kontorsjobb, med god översikt utan att skärmbilden blir liten och plottrig.