News:

No significant change

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - Snajper

#1
Tja!

Det var ett tag sen jag var inne i simulatorsvängen kan man säga, saknar det lite, men andra intressen har tagit över och tiden finns inte. Jag har under åren varit rätt engagerad med Thrustmaster-produkter och jag ska nu slumpa bort hela "samlingen". Så det som ska bort är:

  • F-16 FLCS joystick
  • F-16 TQS throttle
  • F-22 Pro joystick
  • HOTAS Cougar joystick och throttle. Throttlen har naturligtvis potproblemet. Ny pot finns men är inte monterad.
  • Elite rudder roderpedaler

Allt detta för det otroliga priset 1500kr! :o

Kom igen slå till! Jag vet att du vill!  ;)

/Kalle
#2
... men korven den har två...

Det har varit en spännande tid att drifta Nosig, men nu känner jag att engagemanget inte finns längre så  nu är det dax att avveckla.

Det jag nu undrar är om någon känner sig manad att ta över staffettpinnen och drifta Nosig. Det som behövs är en server eller ett webbhotell som har stöd för apache, PHP och my-SQL och naturligtvis lite kunnskap om Linux (eller vilket OS man vill köra).

Jag kommer låta det köra i några veckor till och om ingen anmäler sig frivillig så tar jag en backup och arkiverar sedan stänger jag ner.

Jag är ledsen, men det är inte kul längre.

/Kalle
#3
Köpes och säljes / TM-samling
August 31, 2006, 13:42:18
Nu är det dax...

Jag måste av utrymmesskäl göra mig av med min nästan kompletta Thrustmasterjoysticksamlig...

Det som finns med är...
* HOTAS Cougar (i fin skick men med trasig throttle-pot, byts själv av den händige)
* F22 Pro (i mycket bra skick)
* F16 FLCS (i mycket bra skick)
* F16 TQS (i mycket bra skick)
* Elite pedals (i mycket bra skick)

De flesta har orginalembalage och drivrutiner (annars finns alla drivisar på nätet).

Fråga gärna om ni vill veta något.

Som prisidé hade jag tänkt mig 4000kr för hela baletten, det är mycket för pengarna det...

/Kalle
#4
Om Nordic Simulator Group / Driftavbrott...
December 12, 2005, 17:29:59
Två strömmavbrott blev för mycket för min stackars server... Untrust-interfacet på servern lämnade in och ville bara skicka skräp så det blev till att jaga ett nytt nic. Det jag har i nu har jag bara till låns, nu ska jag försöka hitta ett nytt som jag kan använda lite mer permanent...

/Kalle
#5
Köpes och säljes / Liten gammal dator...
October 12, 2005, 12:24:52
Tja.

Jag letar efter en ny dator för att ersätta den server som bl.a. NoSiG ligger på... Det jag letar efter är en dator med minst...
* ett litet chassi (typ dom små kontorsdatorer som bl.a. HP kör med).
* en CPU med minst 1 GHz.
* 256MB internminne el. mer.
* två nätverkskort, eller plats för två PCI/ISA-kort.

OCH inte minst av allt, ett TOKLÅGT pris.

Är det någon som har en sån att erbjuda eller vet var det finns, hör av er.

/Kalle
#6
Helt andra saker / Vilken jevvla resa!
September 05, 2005, 15:02:02
I lördags fick jag äran och ynnesten att få hänga med polarn Johan på en resa i den här...

Och vad kan man säga mer än, "Vilken jevvla resa!".

Hur fort det gick? Tja, jag tänkte att ni inte skulle tro mig, så jag dokumenterade det i mobilen...

Som snabbast kom vi upp i 81,4 knop (mer än 150 km/h för oss dödliga) och det är det snabbaste jag har fördats förutom i ett flygplan. :-)


Så, då har man...
* Flygit stridsflygplan och segelflyg.
* Åkt racerbåt i över 80 knop.
* Tagit dykcert och dyker aktivt.
* Hälsan.

Kvar att göra...
* Hoppa fallskärm.
* Hoppa Bungee-jump.
* Dyka djupare än 60m.
* Resa utanför europa.

Upplevelser RULES! :-):-D

/Kalle
#7
Helt andra saker / Kombinationshobby.
July 18, 2005, 12:24:02
Jag har inte varit så där jätteaktiv på NoSiG det senaste året, detta mest p.g.a. att mitt hobbyfokus har legat på något helt annat nämligen dykning. Detta tills trots har inte mitt intresse för flygning och flygplan svalnat, det bara har ägnats mindre tid.

I veckan som gått har jag varit ute på en båt i östersjön (närmare bestämt kalmarsund och öland) och dykt på olika vrak med ett gäng polare. Just denna resa hade jag ett speciellt fokus, ett vrak jag bara måste besöka. Problemet med detta vraket är att GPSpositionen var osäker och att det är ett litet vrak, så det är svårt att få ett vettigt utslag på ekolodet.

Vi tillbringade en förmiddag på dom GPSpostioner vi hade och körde sökmönster runt i kring utan att få en trovärdig bild av vraket. Hågslagna gav vi upp och begav oss från stället för att dyka på ett annat vrak, men jag kunde inte släppa, jag ville se!

Efter en del runtringande fick jag tag på en ny position, lite mer väster om dom vi hade, nu gällde det vara att vädret höll i sig så att vi kunde göra ett nytt försök.

Två dagar senare var det dax, vi styrde in "Storsjön" mot den position vi fått senast och nästan rakt över fick vi en träff som nästan var otvetydig. Efter en repa till över för att bekräfta så släpte vi ett sänke med en boj för att seda börja rigga på oss paketen.

Det var en pirrig känsla att ligga vid ytan och inte veta om man skulle se vad man hoppades, men det var nog det dyk jag sett fram mot mest under min dykkarriär...

Under nedstigningen till botten på 36m tittade jag och min dykbuddy förväntansfullt på varandra, skulle det sämma, är den här?

På 30m ser vi en siluett på botten, det är otvetydigt, hon är här!!! B-17G individnummer 42-38008 som nödlandade under 2:a värdskriget ligger under oss och tronar mäktigt!

Sonarbild av planet.

Vi kom ner precis bredvid cockpit som är förvånansvärt välbevarad med mätare spakar och pedaler helt intakta, headset hänger även fortfarande från taket och dinglar. Halva huvglaset är helt men framför cockpit är nosendelen helt avslitet. På vingarna sitter alla fyra motorer kvar där man kan se detaljer som kolvar och tändstift, tre av propellrarna finns även kvar, en är bärgad och finns tydligen utställd vid Oskarshamn flygplats. På vingarna skymtar under dyn US Navy emblemen. Planet är avbrutet precis bakom hålet där skytten suttit på ryggåsen och stjärtdelen ligger i en c:a 90gradig vinkel. Följer man stjärtdelen till aktern ser man glashuven där aktersjutten suttit.

UV-bild av planet taget framifrån.


Det finns högvis med fler detaljer att se, tyvärr innebär djupet på vraket att man inte får ut så pass mycket bottentid som vi ville, trots att vi dök med nitrox istället för luft.

Vet inte hur många här som egentligen är intresserade av dykning, men jag ville bara dela med mig av mina erfarenheter i kombinationshobbys. ;-)

/Kalle
#8
Om Nordic Simulator Group / Driftavbrott...
May 26, 2005, 09:43:36
Natten mellan lördag 28 maj och söndag 29 maj kommer Nosig-forum och hela Straight-Pipes.org-domänen ligga nere. Hoppas det inte innebär för stora bekymmer för någon. ;)

/Kalle "Snajper"
#9
Övriga/Gamla godingar / Landa örnen...
September 14, 2004, 12:37:59
Här kan man lada hem en annorlunda flygsim.
Den simulerar månlandningen 1969. Enligt utsago från en som landat där IRL så är den dessutom väldigt verklighetstrogen.:)

Vem lyckas landa först?
#10
Om Nordic Simulator Group / Framtiden...
August 20, 2004, 15:43:33
Hmm, det känns som att varje gång jag dyker upp här på forumet så är det med nyheter som innebär förändringar och avbrott...

Nåja...

Bredbandbolaget har köpt min internetleverantör (Bostream), läs mer här. Vad detta innebär är fortfarande ganska oklart, men en sak är ju säker och det är att BB har en mycket mer restriktiv inställning till egna servrar, öppna portar och, det viktigaste av allt, statiska IP-adresser.

Vad som kommer hända vet jag inte, men om skiten riktigt träffar fläkten så kan det nog bli trassel på sikt...

FRED!
#11
Köpes och säljes / Thrustmaster HOTAS C
August 01, 2004, 14:33:49
Jag säljer min Cougar (#00975) nu efter att den inte använts på ett bra tag. Fungerar fint förutom att potten till throtteln måste bytas (vilket jag inte orkar göra själv, har börjat dock :)).

Pris 2000:- (en stöld, jag vet, men jag behöver degen...).
#12
Om Nordic Simulator Group / Driftavbrott...
July 14, 2004, 18:41:34
Jag ber om ursäkt för dom kort driftavbrott som varit i dag mellan 17:30 och 18:30. Det brodde på omkonfiguration av servern... Men nu ska det funka. :)

Fred, Kalle.
#14
Om Nordic Simulator Group / Uppe igen...
March 10, 2004, 17:19:00
Ja happ... Då var linan uppe igen då. Bostream ska väl ha lite kredd för att dom lyckades skicka ut ett nytt modem på mindre än en vecka tycker jag samtidigt som jag tycker det är lite patetiskt att deras modem är så dåligt ESD-skyddade att dom inte tål att man dammsuger i närheten av dom... Nå väl, hoppas det funkar ordentligt nu så att vi slipper ytterligare avbrott...

Frred!
#15
Om Nordic Simulator Group / Segt?
February 20, 2004, 15:51:09
Om ni tycker att det går segt just nu så beror det på att Google har valt att scanna min domän just nu, och när dom väl gör det så går dom ganska hårt på... Men stå ut, det brukar inte ta så lång tid.
#16
Helt andra saker / X-Plane...
February 15, 2004, 20:38:50
För er som inte sett ljuset och testat X-plane än kan jag bara säga, gör det... Varför? Därför! :D
#17
Om Nordic Simulator Group / Nostalgi...
January 03, 2004, 15:50:11
Hur många av er här på Nosig har varit med tillräckligt länge, för att ha sett min avatar tidigare? :-)
#18
Om ni vill förlja med, vilken dag passar bäst?
#19
Om Nordic Simulator Group / Mer minne.
December 22, 2003, 19:39:34
Nu har vi dubblerat minnet i servern som NoSiG körs på tack vare den generösa donationen från CTRL *rungande applåder och busvisslingar*. Allt ser mycket bra ut och vi hoppas att det ska funka utan avbrott och problem.
#20
Om Nordic Simulator Group / Tiggeribrev...
December 16, 2003, 11:15:26
Erm... Hur formulerar man nått sånt här?

Sedan uppgraderingen av internetförbindelsen och servern så har minnesåtgången skjutit i höjden till den grad att servern stundtals "går på knäna".

Det jag undrar nu lite ödmjukt är om någon har lite gamla mackor till ett Abit LX6 moderkort (tror att det funkar med både EDO och SDram).

Jag kan inte betala så där jättemycket, men hör av er om ni har nått så kan vi nog komma överens.