News:

No significant change

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - ft

#41
Helt andra saker / T-banevakterna och tolvåringen
October 06, 2011, 00:13:07
Jag antar att de flesta sett klippet i nyheterna nu?

Vad i hela friden... hade mina föräldrar när jag var 12 fått se en film där jag, efter att ha blivit ombedd följa med efter att ha hoppat in mellan tunnelbanevagnar, sparkade efter vakterna så till den grad att jag blev försedd med handfängsel, då hade jag fått en sån utskällning att jag hade varit femton innan den var slut. Därefter hade jag inte fått vistas utomhus obevakad innan 18-årsdagen. Vakterna hade förmodligen fått en tårta för att de fick stopp på en farlig och idiotisk lek.

Den där grabbens mamma tycker att han "kan vara lite provocerande", men att så får det ju inte gå till - när hennes tolvåring inte fattat att man fan inte sparkar efter folk, allrahelst vakter. Nej, så får det verkligen inte gå till, men det är inte vakternas agerande som förtjänar att polisanmälas.

Grabbfan kunde kanske ha lärt sig något om hur man beter sig och att handlingar får konsekvenser - om inte hans kära mor istället hade gripit in och berättat för honom att han är kränkt och offer. Nu så lär vi skattebetalare få betala notan för hans grundläggande uppfostran om fem år eller så istället. Vad kostar en intagen per dag?

Det hela påminner om en skämtteckning jag såg för ett tag sedan, om skillnaden mellan 60-talet och 2000-talet. 60-talet illustrerades med en bild av en lärare som gav en elev underkänt. Vid lärarens sidor stod föräldrarna och hjälpte läraren att få eleven i fråga att förstå situationens allvar. 2000-talets motsvarande illustration var en uppgiven lärare som håller fram ett underkänt betyg mot en elev som gastande motsätter sig detta, hjälpt av sina lika gastande föräldrar...

Nu blir jag väl hedersmedlem i guldklass i GGG, men det var fan bättre förr.
#42
Falcon 4.0 / Lufttankning
September 22, 2011, 22:32:14
Boom Operator

Eftersom jag just satt och såg om Top Gun så får jag väl säga: Jag hoppas att han är en bra pilot!
#44
Falcon 4.0 / Navigationsdata
September 21, 2011, 10:17:11
Alltihopa samlat på en plats. Kanske dags att skaffa en tablet av något slag...

http://www.combatsimchecklist.net/MAPKOREA/
#45
Helt andra saker / Roligheter!
August 29, 2011, 21:05:14
Någon mer som gett sig på det här? Jag tror jag fastnat...
#46
Humor! / Onlinespel
August 24, 2011, 19:18:37





#49
Helikoptrar für alles / Combat Helo
June 26, 2011, 06:45:40
Flexmans projekt börjar se bra ut. Underbart perspektiv...  :D

RotorCam - the stupidest idea in the history of helo simulation
#51
Hepp, då var den stora uppdateringen av RoF ute. Så långt kan jag säga... wow!!! Nu börjar vi ha en riktig guldklimp! Det har tillkommit massor, men framförallt har miljön uppdaterats samt en "career mode" värd namnet tillkommit. Jag har inte provat mycket, men jag lyckades just haverera min S.E.5 i en nödlandning efter en offensiv patrull norr om Lille och jag är lätt chockad av upplevelsen. Jag har inte varit så imponerad hittills utan tyckt att RoF var något för onlinedogfightinggänget, men nu har det över en natt gått och blivit en simulator.

Nytt är också affärsmodellen. Tanka hem och ni har full funktionalitet. Online, offline - rubbet! Begränsningen är att man endast har två flygplan. Vill man ha andra kärror får man köpa dem. Man kan också köpa "field mods", som t ex Aldis-sikten och bättre instrumentering till de olika flygplanen. Realismen och logiken i detta kan diskuteras (och diskuteras vilt) men affärsmodellen är nog inte så dum ändå. Stadigt kassaflöde in, och hittills har de också levererat bra uppdateringar - även om det tagit lååååååång tid.

Flygkänslan är fortfarande svårslagbar så klart. Nu startade vi en tregrupp en bister hösteftermiddag med lågt stående sol. Man ser verkligen att det är just höst på ljuset, för att inte nämna att träden har höstfärger. När solen spelar över instrumentbrädan känner man nästan hur det biter i kinderna - så väl har de fångat det. Att flyga formation mot fronten är en känsla i sig. Den distans man kan se annat i luften på har snäppts upp kraftigt. Jag jämför med när jag ser flygplan på riktigt och både avstånd och sättet man ser dem på känns helt rätt. Det gäller att ha ögonen igång på allvar. Det dök upp kärror på ett sätt som kändes trovärdigt. Förut var det så uppenbart triggerbaserat. Brytpunkt och så ställa klockan, för 30 s senare dök fi upp. Jag skall kolla vidare, men enligt utsago i forumen skall det dyka upp slumpvisa flighter som inte har med det egna uppdraget att göra nu. Det är alltså inte ett fullt dynamiskt luftkrig, men väl något som förhoppningsvis är nära nog för att man skall bli lurad.

Man ser också saker på marken på vettiga avstånd nu, samt att saker inte längre poppar upp utan istället tonar in.

Skall jag gnälla på något så är det att flight lead flyger rakt fram längs rutten. Det skulle kännas mer verkligt om formationen sicksackade lite för att kolla så att ingen smyger upp bakifrån, hålla rätt på navigationen o s v.

Summa summarum finns det inga vettiga ursäkter längre. Dra hem, prova och så drar vi igång en fyrgrupp på någon server!
#52
Helt andra saker / "Time to eat the dog"
May 23, 2011, 20:59:03
http://hd.se/inrikes/2011/05/22/hund-varre-for-miljon-an-stadsjeep/

Underhållande att kasta i ansiktet på alla renläriga miljömuppar som vill förbjuda allt roligt, med en rejäl dos skenhelig övetygelse om att de minsann är Bättre Människor. Folk som gnäller på att man kör MC när de sitter och käkar sin sojabiff, gjord genom att använda en rejäl dos energi på att förädla bönor som transporterats från sydostasien...
#53
Helt andra saker / Jägarexamen
May 22, 2011, 20:22:24
Det är en av de saker jag har hållit på med under höstenvåren, och igår fick jag den i hamn. Teoretiska och praktiska provet samma dag - det var skönt att sova sedan!

Nu återstår bara att lista ut hur allt fungerar i praktiken. Kan kanske fixa tillgång till lite vildsvinsmark.

Några jägare här?
#54
Inte så smart kanske... och min förmåga till medlidande blev plötsligt kraftigt begränsad. Övervåld, javisst... åtala trottoarskrället!
#55
Humor! / Körkortsbild
May 17, 2011, 21:41:26
Dmv drivers license prank part 2

Skall förnya mitt nu. Man blir lite sugen på att jävlas med dem, faktiskt. :)
#58
Allmänt / AMD?
April 11, 2011, 11:02:10
Det är nu många år sedan jag senast hade en AMD-driven dator. Dock verkar man idag få avsevärt mycket mer kräm för pengarna med AMD-snurra. Är det idag riskfritt att skippa "Intel inside"?

Nu är jag inne och tittar på Komplett. Det blir ju alltid dyrare än man tänkt sig... ett alternativ jag tittar på, som utgångspunkt för diskussion, är:

Cooler Master HAF 922 Midi Tower Svart
Corsair TX 650W PSU (650 i s f 500 ger lite trygghet i vardagen)
Gigabyte GA-870A-UD3, Socket-AM3
AMD Phenom II X4 965 Black Edition (3.4 GHz)
4Gb Kingston-minne
Gigabyte GeForce GTX 560Ti 1GB PhysX
Corsair SSD Force Seriesâ„¢ F60, 60GB (flyttar över andra drivar)
Windows 7 64 bit Professional English

Landar på nästan 9.400. Yurgh. Men jag är less på att köra på min-spec och tänkte vara med i matchen ett par år igen. Idag har jag Dual-core 2.65 GHz, GTX260 512Mb, 2Gb RAM, så det slår stopp rätt fort. Alternativet vore att uppgradera med Windows 7, GTX 560, mer minne och Windows 7, men då är snurran fortfarande långsam och att få upp den i fart driver upp priset. Dessutom kan jag antagligen skicka den här burken vidare för ett par lapp, vilket räknas mot priset för nyinköp.

Tankar från expertisen?

Ett frestande alternativ vore att lägga en femhundring extra på 2Gb graffekort, Gainward GeForce GTX 560Ti 2GB PhysX, simulatorer käkar ju grafikminne. Det är å andra sidan långsammare klockat än 1Gb-kortet ovan.

Vilka bör man titta med förutom Komlett? Gillar Alina som finns lokalt och tittade där, men de verkar tyvärr ha svårt att priskonkurrera och erbjöd dessutom inte engelskt windows vad jag kan se. :(
#59
IL-2 / CoD / BoS / Installerar nu!
March 27, 2011, 19:37:16
Den ryska versionen. US$14 får det vara värt att kunna jämföra med epilepsifilter och utan. Och kanske, kanske, kanske kunna flytta filer mellan och bli av med skiten... kanske... om all lokalisering är i andra filer än grafikhanteringen...

http://forum.1cpublishing.eu/showthread.php?t=19489