News:

No significant change

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - KeyCat

#441

Ifall någon som är intresserad missat det. Se tråd i Operation Flashpoint forumet...

/Christer (a.k.a KeyCat)

#442

Vi drar igång och lirar OFP trots att det snart är sommar, förhoppningen är att det blir regelbundet (förslagsvis 1 gång i veckan, eventuellt lite glesare när det blir sommar?).

Detta behövs:

- Operation Flashpoint patchat till version 1.46
- TeamSpeak klient (se URL nedan) och mikrofon
- Och sist men inte minst teamwork anda!

Vi möts på nedanstående TeamSpeak server klockan 19.30 och eftersom det är första gången tar vi de första 10-20 minuterna till att bekanta oss lite och de som använder TS för första gången får chans att justera in mic volym etc.

Senast klockan 20.00 drar vi igång det första uppdraget och de som joinar efter får vänta till nästa runda. Vi planerar att hålla på till ca 23.00 vilket innebär att vi hinner med ett antal mission!

OFP server (startas på Söndagen)
--------------------------------

IP: debug.dyndns.org
Port: (Default 2234)

TeamSpeak server (uppe 24/7)
-----------------------------

IP: renegade.mine.nu
Password: teamwork

Har ni inte TeamSpeak redan så hämta hem det via nedanstående länk redan nu, det är gratis!

TeamSpeak Client v1.05 (Win32)

Ett annat program som är bra att ha är ett screenshot program för att ta roliga bilder, själv använder jag nedanstående men det finns andra...

UOSU Screenshot Utility

Förslagsvis har vi "eftersnack" här i NOSIG forumet och då kan det vara skoj att ha bildbevis ;-)... Hoppas se er alla där eftersom ju fler vi är desto roligare blir det!

/Christer (a.k.a KeyCat)

#443
Det var snabba ryck! Den första addon'en som gjorts med Oxygen släpptes idag.

Fungerande artilleri pjäs...



Mer info finns på http://ofp.gamezone.cz. Och som de själv skriver "New era of OFP just started"!

/Christer (a.k.a KeyCat)

#444

På URL'en nedan finns bland annat konverteringar av single player kampanjen till vinter och öken miljöerna....

http://perso.wanadoo.fr/operation.flashpoint/

Har inte testat dessa kampanjer själv men vinter, öken, jungel miljöerna är coola i sig och kan varmt rekommenderas! Dessa kan även hämtas separat från följande URL (för övrigt en bra site med massor av addons)...

http://ofp.gamezone.cz/index.php?sekce=islands

/Christer (a.k.a KeyCat)

#445
Vet inte riktigt om det är läge för co-op lir nu när sommaren närmar sig? Men i vilket fall som helst så om det blir snart eller när höstmörkret börjar falla så är val av mission viktigt för att OFP skall vara "njutbart".

Har samlat på mig 250+ MB OFP missions men det är långt ifrån alla som håller måttet! Dåliga mission kan förstöra en hel kväll så det gäller att ha bra på lager så jag tänkte samla ihop ett gäng och kanske göra ett eller annat själv (om tid finnes).

För egen del gillar jag mission där _TEAMWORK_ är ett måste! Använda karta kompass för att navigera genom fientligt område till fots (eller annat tillgängligt fordon) göra vad man planerat för att sedan även lyckas ta sig tillbaks (alt. bli hämtad av en helikopter/PBV/bil/etc.) Vad tycket ni andra? Skall det vara pang på rödbetan eller?

En annan fråga... Finns det någon naturlig ledare här i gruppen som vill axla mantlen som befäl? Själv avstår jag gärna om jag kan och utför de order jag blir tilldelad ;-).

/Christer (a.k.a KeyCat)

#446
Har sedan Falcon 4 kom -98 ut filat på idén att göra ett modulbaserat system med cockpit instrument, kontroller etc. i en enkel buss struktur och som ansluts till USB vilket gör utbyggnad och expansion enkelt. Tanken med moduler är att systemet i sig skall passa de som tex bara vill ha en extra panel med ett antal switchar, lysdioder etc. (jag själv) till "die-hard" cockpit byggare.

Eftersom det går att komma åt ett delat minnes segment med data från Falcon 4 (typ airspeed, XYZ position, kontroll lampor m.m.) är läsning och utmatning av data redan löst och jag har en fungerande 1:a prototyp liggandes i en låda.

Problemet kommer med inmatning och för att få det hela att fungera på det sätt jag tänkt krävs en VXD som ger möjlighet att mata in tecken direkt till keyboard bufferten och som går att använda från Delphi. Eftersom jag själv inte har kunskaper i C++ undrar jag om det finns någon/några C-programmerare här (eller känner någon) som är sugna på att hjälpa till?

/Christer (a.k.a KeyCat)

#447
Tänkte bara dela med mig med ett enkelt tips som förbättrar grafiken en hel del i OFP. Många tycker att grafiken är urvattnad men det brukar bli betydligt bättre genom att ändra följande i video options.

Skriv ner tidigare inställningar om det mot förmodan inte skulle göra förbättringar på er hårdvara.

1. Sätt Brightness till 1.8
2. Sätt Gamma till 1.2

Eftersom det även beror på grafikkort och monitor så kanske inte ovan värde är bäst för just din hårdvara, vissa behöver öka gamman till 1.5 men för många är ovan bättre (läs mustigare färger) än defaultinställnigarna!

Ett annat tips om ni har en hyfsat snabb dator är givetvis att sätta FSAA till max (2x2). Jag har fler små "tweaks" om någon är intresserad???

/Christer (a.k.a KeyCat)


#448
Ber på förhand om ursäkt om detta är fel avdelning att ställa denna fråga i...

Undrar hur man skall gå tillväga för att föreslå en ny avdelning här på NOSIG forumet? Vet inte exakt vem som är admin men tror det är MrJim?

Förutom F4 och LB2 är det en annan simulator som har mitt fulla intresse och det är Operation Flashpoint! Det är iofs ingen "riktig" flygsimulator även om det går att flyga både Hind, A-10 mfl. om man så vill.

Finns det möjlighet att starta en ny OFP avdelning här på NOSIG? Hur går det till? Genom röstning?

Hade varit skoj att få kontakt med fler OFP:are för att kanske samordna ett eller annat co-op lir via Internet.

/Christer (a.k.a KeyCat)

#449
Hej,

Kan väl säga att jag är glad att jag hittade detta forum och NOSIG's hemsida! Mycket bra initiativ för jag tror det finns en hel del "skrivbords piloter" i vårt avlånga land.

Undrar om det fortfarande finns några aktiva LB2 pilots/co-pilots. Har nyligen fått ADSL hemma så jag är sugen på att flyga LB2 med en mänsklig CPG för co-op lir.

Detta har tidigare varit för laggigt med 56KB modem men jag hoppas att det fungerar acceptabelt med ADSL/kabel (fungerar fint i LAN).

Skriv en blänkare om ni är sugna på att testa!

/Christer (a.k.a KeyCat)