News:

No significant change

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - bALoO

#1
Helt andra saker / Boktråden
July 08, 2016, 23:39:00
Jag kunde inte hitta någon boktråd. Det finns en del boktips utkastade i andra trådar så här är ett försök att samla framtida boktips.

Wilderäng släpper sista delen i Sjärntrilogin i slutet av juli. Jag gillade första delen, Stjänklart. Del två, Stjärnfall, tog lite vändningar som inte var helt väntade. Gillade det inte omedelbart men kan, såhär efter ca ett år, ändå med viss tillförsikt se fram emot tredje delen.
#2
Om Nordic Simulator Group / Chattfönster
November 18, 2015, 12:46:33
Jag lade till en chattfunktion till forumet. Länken till chatten finns i menyn på toppen av sidan. Chatten är en enkel IRC-klient som ansluter till ice.coldfront.net och ansluter till kanalen #nosig där. Kanske är det helt överflödigt med en chatt men den finns där iaf. :)
#3
Allmänt / Oculus rift
August 27, 2014, 17:51:53
Har du fått din födelsedagspresent Salsam? Har du några intryck att förmedla till oss andra? Är framtiden här? Skall jag sälja min Track-IR?
#4
Humor! / Bilköp på gång?
May 13, 2014, 22:17:20
Kanske kan en Volvo vara något?

Köp Min Volvo
#5
Falcon 4.0 / Flyttat anslagstavlan för Falcon
January 21, 2014, 16:16:10
Flyttade Falcon-tavlan hit då det för tillfället inte är någon aktiviet. 
#6
Om Nordic Simulator Group / Nosigs röstchatt
January 01, 2014, 20:39:31
För röstkommunikation så håller Nosig med en Mumble-server.

Ladda ner klienten härifrån: http://sourceforge.net/projects/mumble/files/

Anslut sedan till
* adress: nosig.net
* port: 64738

Lista över kanaler och anslutna
#7
Om Nordic Simulator Group / Raspberry igen
September 30, 2013, 22:26:20
Moderkortet i burken som forumet levt på ett tag bröt ihop. Min enda lösning för stunden är att köra forumet på Raspberryn igen. Hoppas det duger ett tag.
#8
Regler
* Nosig är inte en politisk bloggportal. Diskussioner av politisk karaktär förs med fördel annorstädes.
* Inlägg ska inte sprida eller länka till bilder, texter eller annat material av pornografisk, sexistisk eller straffbar natur.
* Diskussion om låsning av trådar, borttagning av inlägg och liknande tas upp med administrator via pm eller e-post, ALDRIG via forumet

Rekommendationer
* Var trevlig och visa hänsyn.
* Tänk på att ironi ofta fungerar dåligt i text.
* Tänk på att trådens ämne ska visa vad inlägget handlar om. Inlägg skall hålla sig till det ämne som tråden avser och placeras i korrekt kategori.
* Undvik poster som bara består av citat eller en inklippt film. Varför är det inklippta relevant för tråden?


Vi förbehåller oss rätten att radera inlägg som inte följer ovanstående regler. Vid upprepade förseelser kan avstängning komma att ske.
#9
Om Nordic Simulator Group / Lagringshaveri
March 19, 2013, 00:24:06
Idag gick SD-kortet till Raspberryn sönder. Det tog ett par timmar att få igång allt igen. Jag hoppas att allt kom med. Hojta gärna om det är något som verkar saknas.
#10
Humor! / Uddevalla
February 19, 2013, 11:21:48
En liten bild om Uddevalla av Jan Stenmark.

#11
.se-domäner kostar 255 SEK om året. .net är billigare och nosig.net känns mer relevant för forumet än yllestrumpan.se. Då NIC-SE vill ha pengar för yllestrumpan.se nu så tänker jag säga upp den domänen. Forumet borde fortsätta fungera som vanligt under adressen nosig.net. Är det någon som andvänder yllestrumpan.se fortfarande så är nu en bra tid att byta till nosig.net istället :)
#12
Helt andra saker / MOVED: Jag blir skitförbannad!
October 16, 2012, 20:02:35
Denna tråd har tagits bort. Forumet är inte en plats för spridning av politiska propaganda av bloggkaraktär.
#13
Så, nu är flytten genomförd. Tog lite tid. Raspberryn är inte lika snabb som gamla burken och det märks bla vid sidbyten som tar lite längre tid. Förhoppningsvis kan vi leva med det. Är det saker som är helt trasiga som jag missat så säg till.

Bifogar en bild på nya riggen.
#14
Jag tänker migrera yllestrumpan till min Raspberry Pi. Tyvärr så finns inte Teamspeak kompilerad för den miljön så jag hoppas att det är ok att byta kommunikationsverktyg. Mumble finns i repositoryt för raspian och verkar fungare bra tycker jag. Vill gärna veta vad ni tycker.

Jag har satt upp en Mumble-server på min Pi och den kommer man för tillfället åt via adressen lakan.dyndns.org på Mubles standardport 64738 med lösenort bapp123. Testa gärna och säg vad ni tycker. Installationsinstruktioner samt länk till binärer finns här http://mumble.sourceforge.net/Installing_Mumble
#16
Falcon 4.0 / CBU-87 vs JSOW
December 15, 2011, 20:41:29
Har nu provat JSOW (A) lite och tycker att den fungerar bra mycket bättre än CBU-87. Jag tycker dock att det är lite motsägelsefullt då det är fler bomlets i CBUn än det är i JSOW. Potentiellt har jag en för låg briseringshöjd inställd på CBUn, 500 fot. Någon annan som upplever samma sak eller har tips för hur jag får bättre effekt på CBUerna. Briseringshöjd på 10k fot var ju en vinnande taktik förr men ryktet säger att det inte fungerar längre :P
#17
Falcon 4.0 / Profiler BMS
November 07, 2011, 20:09:46
Jag har lagt upp en zipfil med keyboardkonfiguration för BMS samt tillhörande X52 Pro-profil på följande url http://nosig.net/wp/?page_id=11. Jag bifogar den här också. Förhoppningsvis så kommer den till nytta för någon mer.
#18
Falcon 4.0 / CTD-problem Falcon BMS
October 18, 2011, 21:22:02
Idag körde jag och Fluff en stund. CTD igen. Känns som det händer lite för ofta. Vi har provat lite olika inställningar på bandbredd men utan att det verkar göra någon skillnad. Jag har försökt hitta information på bms-forumet men det verkar inte vara någon av utvecklarna som vågar göra uttalanden om hur man skall ställa in bandbredden. Om det är någon/några som lyckas köra längre stunder i kampanjen utan CTD så är jag mycket intresserad av era inställningar.
#19
Falcon 4.0 / Uncage
October 11, 2011, 13:15:21
Nu har jag försökt få fram bilden från videokameran på mavricken utan att lyckas. Har faktiskt försökt flera gånger. Skall nog säga att det gäller senaste BMS-versionen. Skall man kunna få fram videobilden?
#20
Jag har uppgraderat forumet till ny version. Säg gärna till om något verkar trasigt.